Peste 80 de șoferi au rămas fără permis din cauza vitezei, pe E 85

HomeActualitate

Peste 80 de șoferi au rămas fără permis din cauza vitezei, pe E 85

Duminică, 15 august, în intervalul orar 15:00 – 19:00, polițiști rutieri și de ordine publică din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Bacău şi Neamţ au desfășurat o acțiune comună pe raza celor două județe, pe DN 2 – E 85, informează IPJ Bacău.

Acțiunea a vizat, în mod special, una dintre principalele cauze generatoare de accidente, respectiv viteza excesivă. În cadrul acțiunii, au fost aplicate 265 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 150.000 de lei. Din cele 265 de sancţiuni contravenţionale, 164 au fost aplicate pentru încălcarea limitelor legale de viteză, trei pentru neacordare prioritate, două pentru conducere sub influența alcoolului, 14 sancțiuni au fost aplicate bicicliștilor, șapte pietonilor, iar restul pentru alte abateri.

Ca măsuri tehnico-administrative au fost reţinute 88 de permise de conducere (80 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, trei pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, două pentru neacordare prioritate vehicule, unul pentru neacordare prioritate pietoni, două pentru alte abateri) şi au fost retrase două certificate de inmatriculare. De asemenea, au fost constatate două infracţiuni la regimul rutier.

Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0