Prima paginăActualitate

Peste 70 de pompieri și silvicultori au intervenit pentru lichidarea unui incendiu de pădure

Peste 70 de pompieri și silvicultori au intervenit pentru lichidarea unui incendiu de pădure

Dimensiune text

 

 

Luni, 5 noiembrie, la ora 08:52, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu de pădure, în comuna Vânători-Neamt. Pentru a ajunge la locul evenimentului, unde se aflau deja angajați de la ocolul silvic responsabil (privat), pompierii au mers pe jos, pe un teren accidentat, aproximativ patru kilometri, și au constatat că ard resturi vegetale și litieră, pe aproximativ cinci hectare, la prima estimare, informează ISU Neamț.

Ca urmare a celor constatate de primele echipaje, au fost mobilizate la locul acțiunii forțe de la subunitățile de pompieri de la Piatra Neamț și Roman, Direcția Silvică, serviciile voluntare pentru situații de urgență (SVSU) ale comunelor Vînători-Neamț și Pipirig precum și angajați ai Ocolului Silvic Râșca (Suceava).

Pentru operațiunile de localizare și stingere a incendiului au fost folosit utilaje forestiere și materiale specifice – bătătoare și rucsaci de incendiu. Începând cu ora 18:00, forțele și mijloacele mobilizate au început să se retragă, cu excepția unui echipaj de pompieri de la Detașamentul de Pompieri Tîrgu Neamț și nouă angajați de la două ocoale silvice, cu misiunea de a continua operațiunile și a supraveghea zona întreaga noapte, întrucât mai existau focare – cioate fumegânde.

Forțele și mijloacele implicate în acțiunea au inclus: din cadrul ISU Neamț – doi ofițeri și 28 de subofițeri, cu două autospeciale de stingere, un autocamion, două autoturisme de serviciu, un UTV, rucsaci de incendiu și bătătoare; din cadrul Direcției Silvice Neamț – 20 de salariați cu două utilaje forestiere și două cisterne; SVSU Vînători-Neamț și Pipirig – zece membri; Ocolul Silvic Râșca – 15 salariați, cu două utilaje forestiere;

Marți dimineață, la ora 11, misiunea era încă în desfășurare.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0