Prima paginăSanatate

Peste 650 de persoane din județul Neamț au primit doza a treia de vaccin anti COVID-19

Peste 650 de persoane din județul Neamț au primit doza a treia de vaccin anti COVID-19

Dimensiune text

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț informează că începând de marți, 28 septembrie, a demarat vaccinarea împotriva COVID-19 cu doza a 3-a pentru toate persoanele care au mai mult de șase luni de la administrarea dozei a doua, cu oricare dintre vaccinurile pe baza de ARN mesager.

În cursul zilei de marți, în centrele de vaccinare din județul Neamț au fost vaccinate cu doza a 3-a 367 de persoane și miercuri, până la ora 13, 289 de persoane. În județul Neamț vă puteți vaccina cu doza 3 de Pfizer în toate centrele de vaccinare fixe, al căror program de lucru a fost prelungit:

A) centru de vaccinare cu AstraZeneca: Piatra Neamţ – „Campusul Liceului Tehnologic Economic Administrativ”, program luni-duminică, 8-20;

B) centru de vaccinare cu Johnson&Johnson: Piatra Neamţ – „Piata Centrala Sf. Gheorghe”, program luni-duminică, 8-20,

C) centre de vaccinare cu Moderna: Roznov – „Școala de arta și meserii”, program luni, joi, sâmbătă, 8-20; Bicaz – „Bloc ANL”, program luni-duminică 8-20;

D) centre de vaccinare cu Pfizer:
– Piatra Neamț – „Piața Centrală Sf. Gheorghe”, program luni-duminică, 8-20; „Grădiniţa cu program normal Ocol” (str. Alexandru Lăpușneanu, nr. 24), program luni-duminică, 8-20;
– Roman – „Colegiul Tehnic Miron Costin”, program luni-duminică, 8-20;
– Tîrgu Neamț – „Sală sport – Club Sportiv”, program luni-duminică, 8-20;
– Horia – „Casa fotbalistului Stadion comunal”, program luni-duminică, 8-20;
– Simioneşti, Cordun – „Căminul Cultural”, program luni-duminică, 8-20;
– Crăcăoani – „Centru de zi pentru copii”, program luni-duminică, 8-20;
– Poiana Teiului – „After school”, program luni-duminică, 14-20,
– Săvinești – „Cămin Cultural”, program luni-duminică, 13-19,
– Lunca, Vînători-Neamț – „Centru social”, program luni-duminică, 8-20;
– Zănești – „Fost dispensar Uman”, program luni-duminică, 8-20.

În județul Neamț vă puteți vaccina cu doza 3 de Moderna în următoarele centre de vaccinare fixe:
– Roznov – „Școala de arta si meserii”, program luni, joi, sâmbătă, 8-20;
– Bicaz – „Bloc ANL”, program luni-duminică 8-20,
– Piatra Neamț – „Piața Centrală Sf. Gheorghe”, program luni-duminică, 8-20; Grădiniţa cu program normal Ocol” (str. Alexandru Lăpușneanu, nr. 24), program luni-duminică, 8-20;
– Roman – „Colegiul Tehnic Miron Costin”, program luni-duminică, 8-20;
– Tîrgu Neamț – „Sală sport – Club Sportiv”, program luni-duminică, 8-20;
– Horia – „Casa fotbalistului Stadion comunal”, program luni-duminică, 8-20.

În Piatra Neamț și Roman sunt organizate și centre de vaccinare temporare și drive-thru, în care vă puteți vaccina cu Pfizer și Moderna:
– Piatra Neamț, Shopping City, la fiecare sfârșit de săptămână, în intervalul orar 9.00-21.00;
– Roman: Piața Mare, zilnic în intervalul orar 8.00-14.00; Roman Value Center, la fiecare sfârșit de săptămână, în intervalul orar 9.00-21.00.

„Reamintim că sunt două condiții pentru vaccinarea cu doza 3 (booster): două doze de vaccin administrate; să fie trecute 180 de zile de la a doua doză. Astfel, toate persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu două doze (completă sau heterologă) și pentru care au trecut 180 de zile de la schemă completă se pot programa în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro pentru administrarea dozei a 3-a (booster). Doza 3 este ferm recomandată: persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare, precum și persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ. Accesul la vaccinare este permis și altor categorii populaționale, care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent dacă au istoric de trecere prin boală”, precizează reprezentanții DSP Neamț.

Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna). Având în vedere că în România imunizarea cu Johnson&Johnson a început la data de 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel. Detaliile privind această recomandare vor fi stabilite în perioada următoare, pe măsură ce vor fi disponibile noi date științifice.

Persoanele care au două doze făcute în afara României cu oricare dintre cele cinci vaccinuri recunoscute de România trebuie sa solicite introducerea acestora la adresa de e-mail: certificat-covid@ms.ro sau call-centerul: 021.414.44.25 pentru a putea primi doza 3 în România. Dupa ce persoana va avea două doze în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, se va putea administra vaccinul și va fi introdusă și doza 3.

Programarea persoanelor pentru administrarea dozei 3 se va realiza prin mijloacele deja cunoscute, inclusiv prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare.

„Vă recomandăm programarea la vaccinare prin intermediul platformei, pentru a putea fi asigurate stocuri corespunzătoare vaccin în fiecare centru. Pentru persoanele din centrele medico-sociale și rezidențiale, imobilizate la domiciliu sau fără adăpost, se va utiliza aceeași modalitate de vaccinare, respectiv cu ajutorul echipelor mobile puse la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică Neamț. Beneficiarii vor primi adeverințe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menționarea celor trei doze efectuate”, mai arată comunicatul DSP Neamț.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0