Prima paginăActualitate

Peste 500 de sancțiuni aplicate de polițiști în minivacanța de Paști

Peste 500 de sancțiuni aplicate de polițiști în minivacanța de Paști

În perioada 30 aprilie – 2 mai, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, împreună cu celelalte instituții ale statului cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice, au desfășurat, în sistem integrat, acțiuni pe raza întregului județ, informează IPJ Neamț.

În contextul sărbătorilor religioase din aceste zile, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamț, s-au dispus măsuri suplimentare de ordine şi siguranţă publică, în special în zonele aglomerate şi în zonele lăcaşurilor de cult.

În acest sens, s-a acționat zilnic pentru impunerea respectării normelor instituite pe perioada stării de alertă, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea faptelor antisociale, pentru a fluidiza traficul rutier și a evita formarea de aglomerări de persoane, precum și pentru a se asigura că se respectă măsurile sanitare de prevenție.

De asemenea, poliţiştii au desfăşurat activităţi de prevenire şi verificare în zonele aglomerate, respectiv centre comerciale, piețe, zone organizate pentru vânzarea produselor tradiționale, mijloace de transport în comun, dar și pe terase, pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19 şi pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale.

Astfel, zilnic, peste 200 de polițiști au fost la datorie, zilnic, pe raza întregului județ. Aceştia au intervenit la aproximativ 140 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

În urma activităților desfăşurate, au fost constatate 80 de infracțiuni, dintre care 51 contra persoanei, 16 contra patrimoniului, 9 la regimul rutier și 4 infracțiuni privind alte încălcări ale legii. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 506 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 187.415 de lei.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0