Prima paginăActualitate

Peste 50 de șoferi au rămas fără permis în weekend, din cauza vitezei

Peste 50 de șoferi au rămas fără permis în weekend, din cauza vitezei

Dimensiune text

În perioada 14 – 16 mai, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acţionat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice din judeţ, informează IPJ Neamţ.

În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au aplicat 484 de sancțiuni contravenționale, dintre care 277 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, șase pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi 201 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute 77 de permise de conducere, dintre care 58 pentru depășirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h, șase pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi 13 pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce. Totodată, au fost retrase 20 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

Pe parcursul activității, polițiștii au constatat patru infracțiuni pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, trei infracțiuni pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și o infracțiune pentru conducerea unui vehicul având permisul de conducere suspendat. Pentru toate cele opt infracțiuni constatate polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală.

„Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule, să folosească centura de siguranță, să circule cu o viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, iar pentru un plus de siguranţă, să păstreze distanţa în mers între vehicule”, au transmis reprezentanții IPJ Neamț.

 

Foto: IPJ Neamț

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0