Prima paginăActualitate

Peste 40 de șoferi prinși băuți la volan, în ultima săptămână

Peste 40 de șoferi prinși băuți la volan, în ultima săptămână

Dimensiune text

Polițiștii Serviciul Rutier Neamț au acţionat, pe parcursul a șapte zile, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse din cauza conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. Polițiștii au constatat peste 40 de contravenții și infracțiuni privind conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului, informează IPJ Neamț.

În perioada 16-22 iunie, poliţiştii Serviciului Rutier au acţionat, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor cauzate de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. Acţiunea, desfăşurată simultan pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, a făcut parte din calendarul de activităţi al poliţiilor rutiere europene TISPOL pentru anul 2021.

Poliţiştii rutieri și cei de ordine publică au efectuat 2.586 de testări pentru stabilirea concentraţiei de alcool în aerul expirat ori a consumului de substanțe psihoactive. Astfel, au fost constatate 30 de contravenții și 16 infracțiuni privind conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului, au mai precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0