Peste 370 de șoferi sancționați joi de polițiști. Cinci erau sub influența drogurilor

HomeActualitate

Peste 370 de șoferi sancționați joi de polițiști. Cinci erau sub influența drogurilor

Joi, 24 noiembrie, în intervalele orare 09:00 – 13:00 și 18:00 – 22:00, polițiștii Serviciul Rutier Neamț, alături de polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere București, Brigăzii Autostrăzi și din cadrul a opt Servicii Rutiere Județene, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul IGPR, au continuat seria acțiunilor preventive desfășurate, pe raza întregului județ, pentru combaterea riscului rutier și prevenirea accidentelor de circulație, informează IPJ Neamț.

376 de conducători auto au fost depistaţi comiţând diferite abateri, abateri care generează un risc de producere al evenimentelor rutiere. Au fost constatate 130 de cazuri de depăşire a limitei maxime de viteză admise pe sectorul de drum respectiv, 44 de abateri ale pietonilor, 23 abateri ale bicicliștilor, 10 conducători auto conducând sub influența băuturilor alcoolice, 4 depăşiri neregulamentare şi 165 de alte cazuri de indisciplină rutieră.

Pentru abaterile constatate, cei 56 de polițiști aflați în teren au reținut 43 de permise de conducere și au retras 24 certificate de înmatriculare. Pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au constatat opt infracțiuni, trei privind consumul de alcool cu valori cuprinse între 0,45 și 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat și cinci infracțiuni ce privesc conducerea sub influența substanțelor psihoactive, respectiv benzodeazepină în trei dintre cazuri, canabis și THC-5.

În cadrul acestor acțiuni, joi, un echipaj de poliţie din cadrul Serviciului Rutier Neamţ a oprit în trafic un autoturism, condus de un bărbat de 41 de ani, din județul Bacău, acesta fiind depistat depășind limita de viteză maxim admisă cu mai mult de 50 km/h. Totodată, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1.09 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

„Din păcate, unele dintre aceste infracțiuni au fost constatate cumulat cu alte contravenții, fapt care sporește riscul rutier și expune ceilalți participanți la trafic la o posibilitate crescută de implicare într-un eveniment rutier. Acțiunile vor continua și în zilele următoare, când ne dorim să înregistrăm cât mai puține astfel de abateri”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0