Prima paginăSanatate

Peste 33.000 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19, în centrele din județul Neamț

Peste 33.000 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19, în centrele din județul Neamț

Dimensiune text

În județul Neamț, în cadrul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului COVID-19, până sâmbătă, 10 aprilie, au fost primite 59.879 de doze de vaccin: 46.909 doze vaccin Pfizer BioNTech, 6.390 de doze vaccin Moderna și 6.580 de doze vaccin AstraZeneca, în 29 tranșe, a informat sâmbătă Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț.

De la începutul campaniei de vaccinare, în județul Neamț au fost administrate 55.047 de doze de vaccin, dintre care 21.825 doza a 2-a. Au fost raportate 40 de reacții adverse locale și generale, care fac parte din categoriile frecvente și foarte frecvente, precizează reprezentanții DSP Neamț.

În perioada 2 – 10 aprilie au fost administrate 5.724 de doze de vaccin – 1.833 de persoane au fost vaccinate cu doza 1 și 3.891 cu doza de rapel. În aceeași perioadă, două echipe mobile de vaccinare au fost desfășurat șase misiuni, la persoane nedeplasabile. Au fost vaccinate 150 de persoane, din mediul rural și urban, din care 63 cu doza 1.

De asemenea, au continuat activitățile de pregătire a centrelor de vaccinare pentru campania de vaccinare: autorizarea centrelor de vaccinare, amenajarea centrelor de vaccinare, identificarea personalului din echipele de vaccinare.

Conform DSP Neamț, în data de 13 aprilie, în județ vor fi deschise șase fluxuri noi de vaccinare, cu vaccinul Pfizer BioNTech: Roman – Colegiul Tehnic „Miron Costin”, corpul A, Cămin Internat; Piatra Neamț – Piața Centrală „Sf. Gheorghe”; Crăcăoani – Centru de zi pentru copii; Poiana Teiului – After school Poiana Teiului; Săvinești – Cămin Cultural Săvinești; Vânători Neamț – Centru social Vânători Neamţ. Capacitatea de vaccinare a fiecărui centru este de 72 de persoane pe zi. Astfel, în aceste cabinete se pot vaccina zilnic 432 de persoane.

Toți cei care doresc să se vaccineze se pot programa, prin intermediul listelor de așteptare alocate acestor cabinete. Programarea se poate realiza atât online în platformă, cât și telefonic în Call Center, la numărul 021.414.44.25.

Fiecare persoană se poate înscrie pe o singură listă de așteptare, iar după ce este notificată că este un loc disponibil trebuie să acceseze platforma și să se programeze în termen de 24 de ore. Dacă nu se programează în intervalul respectiv, se mai primesc încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, persoana rămâne pe lista de așteptare, însă pierde poziția ocupată inițial. La finalizarea cu succes a programării, aplicația generează recipisa cu datele de prezentare pentru administrarea dozelor.

Persoanele care optează pentru programarea prin call center, la numărul 021.414.44.25, vor fi planificate la vaccinare în ziua și în intervalul orar disponibile pentru administrarea vaccinului, fără a fi necesară confirmarea programării. Acestea vor primi un SMS cu data și ora la care sunt programate pentru vaccinare. Platforma de programare realizează notificarea persoanelor prin respectarea categoriei de populație prioritară stabilită prin Strategia de vaccinare, precum și a ordinii de înscriere pe listele de așteptare.

Prioritatea de notificare a persoanelor aflate pe lista de așteptare este următoarea: 1) 75% – populația cu grad ridicat de risc; 2) 25% – persoanele care desfășoară activități esențiale; 3) populația generală, în cazul în care rămân locuri neocupate

„Referitor la notificarea persoanelor din etapa a III-a a strategiei, platforma respectă în totalitate ordinea de înscriere pe listele de așteptare, nefiind aplicată o prioritizare suplimentară între subcategoriile III A, III B și III C. La înscrierea pe lista de așteptare, platforma asociază utilizatorului data și ora efectuării rezervării. O persoană care optează pentru mutarea de pe lista de așteptare a unui centru pe lista altui centru de vaccinare va ocupa următoarea poziție după persoanele deja înscrise. O persoană care anulează rezervarea și apoi se înscrie din nou pe lista de așteptare își pierde locul și va fi așezată la finalul listei. Listele de așteptare se activează în centrele de vaccinare în care nu mai sunt locuri disponibile”, mai arată comunicatul DSP Neamț.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0