Prima paginăActualitate

Peste 300 de solicitări la 112, la început de an

Peste 300 de solicitări la 112, la început de an

Dimensiune text

 

apel-112Polițiștii și jandarmii au asigurat buna desfășurare a manifestărilor organizate cu ocazia trecerii dintre ani. Astfel, în zilele de 31 decembrie şi 1 ianuarie, pe raza comunelor Borca şi Farcaşa, ca urmare a tradiţiilor locale, s-a desfăşurat Parada Măştilor de Anul Nou. Activităţile s-au desfăşurat atât pe DN 17B, cât şi pe raza drumurilor comunale Borca şi Farcaşa, la manifestare participând aproximativ 2.000 persoane din cele două comune şi din zonele limitrofe.

Totodată , în ziua de 2 ianuarie, în orașul Tîrgu Neamț a avut loc cea de-a V-a ediție a Festivalului Datinilor și Obiceiurilor de Anul Nou, care a angrenat participarea a peste 3.000 de persoane. Majoritatea efectivelor Poliției orașului Tîrgu Neamț au fost prezente la datorie atât pentru asigurarea climatului de siguranță cât și pentru fluidizarea traficului rutier, îngreunat de blocarea centrului unde au avut loc manifestările. Prezente au fost și echipele din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, pregătite să intervină în orice situație de tulburare a ordinii publice.

În perioada 30 decembrie – 2 ianuarie, poliţiştii au fost la datorie pentru prevenirea faptelor ilicite şi asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică, intervenind de fiecare dată cu promptitudine în cazul producerii vreunui eveniment. De asemenea, poliţiştii aflaţi în misiuni au intervenit la peste 300 de solicitări ale cetăţenilor prin Sistemul Unic de Urgență 112, majoritatea sesizând situații de tulburarea ordinii și liniștii publice prin scandaluri produse pe fondul consumului de alcool, cele mai multe în mediul rural.

„În cadrul activităţilor desfăşurate, polițiștii nemțeni au constatat 37 de infracțiuni, majoritatea judiciare, și au aplicat 236 de contravenții în valoare de circa 118.000 de lei. Astfel, din totalul sancțiunilor aplicate, 48 au vizat abaterile de la normele de conviețuire socială, 177 au fost aplicate pentru încălcarea normelor rutiere, trei pentru activități de comerț ilicit, iar restul pentru alte abateri constatate. În acest interval de timp, polițiștii au depistat două persoane urmărite la nivel național”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.COMENTARII

WORDPRESS: 0