Peste 300 de persoane sancționate pentru nepurtarea centurii de siguranță, săptămâna trecută

HomeActualitate

Peste 300 de persoane sancționate pentru nepurtarea centurii de siguranță, săptămâna trecută

Polițiștii Serviciului Rutier Neamț au derulat, timp de o săptămână, acțiunea „Seatbelt”, sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Polițiștii rutieri au aplicat aproape 1.000 de sancțiuni contravenționale, informează IPJ Neamț.

Săptămâna 8 – 14 martie a fost dedicată controalelor ROADPOL „Seatbelt” (acțiunile Poliţiilor Rutiere din Europa, vizând purtarea centurilor de siguranţă de către ocupanţii maşinii).

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru verificarea și impunerea folosirii centurii de siguranță și a dispozitivelor de fixare omologate, precum și folosirea telefoanelor mobile fără dispozitiv sau accesorii tip ,,mâini libere”.

„Astfel, în cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au aplicat 997 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 302 sancțiuni au fost pentru nefolosirea centurii de siguranță și cinci pentru folosirea telefoanelor mobile fără dispozitiv sau accesorii tip «mâini libere». De asemenea, au fost reținute 95 de permise de conducere și retrase 55 de certificate de înmatriculare. Pe parcursul activităților, polițiștii au constatat 18 infracțiuni la regimul rutier”, au mai precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0