Peste 300 de fapte antisociale sancționate de jandarmi, în luna octombrie

HomeActualitate

Peste 300 de fapte antisociale sancționate de jandarmi, în luna octombrie

 

În luna octombrie, pentru asigurarea ordinii publice și a siguranței cetățenilor, jandarmii nemțeni au desfășurat 861 de misiuni, dintre acestea 647 de misiuni fiind de menținere a ordinii publice, executate atât independent, dar și în sprijinul efectivelor de poliție, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, de natură penală sau contravențională și prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț.

Pe timpul misiunilor, jandarmii au aplicat 388 de sancțiuni contravenționale, constând în 112 amenzi în valoare totală de 50.000 de lei și 276 de avertismente scrise. Mai mult de jumătate dintre acestea, respectiv 217 sancțiuni constând în 17 amenzi și 200 de avertismente, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară. De asemenea, nici faptele de tulburare a ordinii și liniștii publice, de încălcare a normelor de conviețuire sociale sau alte fapte prevăzute și sancționate de legislația în vigoare privind comerțul ilicit, regimul silvic și piscicol nu au fost trecute cu vederea, fiind aplicate 171 de sancțiuni contravenționale.

Pe linia constatării faptelor de natură penală, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală în cazul constatării a două infracțiuni (loviri și alte violențe, utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament pentru pescuit), iar pe timpul misiunilor desfășurate în cooperare cu efective din cadrul IPJ Neamț, jandarmii au acordat sprijin la constatarea a 22 de infracțiuni.

De asemenea, jandarmii nemțeni au pus în aplicare, conform dispozițiilor legale, 60 de mandate de aducere emise pe numele unor persoane și au intervenit în 89 de situații urmare a apelurilor efectuate prin serviciul 112, cele mai multe, 62 la număr, fiind pentru aplanarea unor conflicte.

„Pentru verificarea modului de respectare a măsurilor de prevenire a infectării cu virusul SARS-CoV-2, jandarmii vor continua să desfășoare acțiuni informativ-preventive. Scopul acestor acțiuni nu este neapărat acela de a aplica sancțiuni, ci de a responsabiliza cetățenii cu privire la necesitatea respectării tuturor normelor de protecție sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor. Facem apel, în continuare, către cetățeni, să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2, pentru protejarea lor și a celor dragi”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Neamț.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0