Prima paginăActualitate

Peste 30 de șoferi sancționați miercuri dimineață de polițiști

Peste 30 de șoferi sancționați miercuri dimineață de polițiști

Dimensiune text

Miercuri, 11 august, în intervalul orar 7.00 – 9.00, pe raza județului Neamț, poliţiştii au desfășurat acțiuni, în sistem integrat, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică. Astfel de acțiuni punctuale vor continua și în perioada următoare și vor viza și alte categorii de verificări, informează IPJ Neamț.

Acțiunile au avut ca scop prevenirea evenimentelor rutiere, iar în cele două ore, polițiștii din cadrul structurilor rutiere, ordine publică și transporturi au verificat modul de respectare a normelor rutiere, a transportului de marfă și de material lemnos.

Totodată, polițiștii cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț au acționat în zona în zona staţiilor CFR pentru depistarea persoanelor urmărite/ dispărute şi a migranţilor ilegali, prevenirea şi combaterea infracţiunilor săvârşite cu violenţă, a furturilor de la călători, de la infrastructura feroviară şi de/ din vagoane, identificarea şi luarea măsurilor legale împotriva persoanelor care nu-şi justifică prezenţa în staţiile de cale ferată şi în trenurile de călători, predispuse la comiterea de fapte antisociale ori identificarea persoanelor care oferă spre vânzare diferite produse fără documente de provenienţă sau fără îndeplinirea condiţiilor legale.

Poliţiştii de ordine publică au desfășurat activități atât în mediul urban, cât şi în cel rural, în scopul prevenirii comiterii infracţiunilor în mediul stradal, dar şi a verificării legislaţiei privind combaterea tăierilor ilegale, transportul și comercializarea materialului lemnos de către diferite persoane fizice și juridice.

Polițiștii rutieri au acționat și cu mijloacele tehnice din dotare pentru supravegherea traficului rutier din județ, cu scopul de a preveni și combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere. În urma acţiunii desfăşurate, poliţiştii au aplicat 34 de sancţiuni contravenţionale, din care 31 conform OUG 195/2002 în valoare de 8.405 lei, două sancțiuni conform Legii 61/1991 în valoare de 400 de lei și o sancțiune conform Legii 171/2010, fiind retrase 3 certificate de înmatriculare.

Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:
– nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!
– adaptaţi permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic!
– nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri riscante sau neregulamentare!
– respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
– folosiţi centura de siguranţă!
– nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

 

 

Foto: IPJ Neamț

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0