Prima paginăActualitate

Peste 30 de persoane sancționate marți, pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19

Peste 30 de persoane sancționate marți, pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19

Dimensiune text

 

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Prefecturii Neamț, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19, informează IPJ Neamț.

Astfel, în ultimele 24 de ore, 100 de polițiști și polițiști locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul COVID-19.

Au fost organizate nouă acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, zonele aglomerate, centrele comerciale și localurile publice, precum și mijloacele de transport în comun. În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 70 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 115 de mijloace de transport și au fost legitimate 705 persoane.

Echipele de control au depistat cinci persoane care nu au respectat măsurile dispuse privind carantina/izolarea. Alte 34 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală au fost sancționate contravențional conform Legii nr. 55/ 2020. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 10.000 de lei. De asemenea, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor în conformitate cu art. 352 din Codul penal. În cadrul acțiunilor au fost desfășurate și activități preventive de informare.

Astfel de activități, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2, mai precizează reprezentanții IPJ Neamț.

La numărul de telefon TELVERDE – 0800800165 puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

 

Foto: IPJ Neamț

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0