Prima paginăSanatate

Peste 26.000 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19, în centrele din județul Neamț

Peste 26.000 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19, în centrele din județul Neamț

Dimensiune text

În județul Neamț, în cadrul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului COVID-19, au fost primite 42.869 de doze de vaccin: 33.499 de doze Pfizer BioNTech, 3.790 de doze Moderna și 5.580 de doze AstraZeneca, în 23 tranșe, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț.

În perioada 4 ianuarie – 19 martie, în județul Neamț au fost administrate 37.335 doze de vaccin, din care 11.220 doza a 2-a. Au fost raportate 33 de reacții adverse locale și generale, care fac parte din categoriile frecvente și foarte frecvente.

În ultimele 7 zile au fost administrate 7.141 de doze de vaccin. 5.501 persoane au fost vaccinate cu doza 1 și 1.640 cu doza de rapel. A fost raportată o reacție adversă generală.În data de 15 martie, în județul Neamț au fost deschise două centre de vaccinare cu vaccinul produs de compania Moderna: unul în Roznov, strada Tineretului, nr. 658 – Școala de artă și meserii, celălalt în Răucești, strada Principală, nr. 59 – Sala de sport stadion. Capacitatea de vaccinare a fiecărui centru este de 60 de persoane pe zi. Astfel, în aceste cabinete se vaccinează zilnic 120 de persoane.

Din data de 15 februarie, echipele mobile ale centrelor de vaccinare din Piatra Neamț, Roman și Tîrgu Neamț și o echipă a Serviciului Județean de Ambulanță Neamț au început vaccinarea persoanelor nedeplasabile, a însoțitorilor acestora și a membrilor familiei.

În perioada 12-19 martie, echipele mobile au fost desfășurat 12 misiuni, la persoane nedeplasabile. Au fost vaccinate 251 de persoane.

De asemenea, au continuat activitățile de pregătire a centrelor de vaccinare pentru campania de vaccinare: autorizarea centrelor de vaccinare, amenajarea centrelor de vaccinare, identificarea personalului din echipele de vaccinare.

DSP Neamț a primit 3.050 de doze de vaccin AstraZeneca din lotul ABV2856. Au fost vaccinate 2.764 de persoane și s-au pierdut șase doze. Au fost înregistrate patru reacțiilor adverse postvaccinale indezirabile generale obișnuite. Restul de 280 de doze a fost returnat, în vederea carantinării temporare, dar, urmare a noilor decizii, va fi reintrodus în flux.

În data de 15 februarie vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca a început în următoarele centre de vaccinare: Piatra Neamţ – Campusul Liceului Tehnologic Economic Administrativ; Bicaz –- Bloc ANL; Cordun – Căminul Cultural Simioneşti; Pipirig – Baza sportivă multifuncţională. Fiecare centru are disponibile 60 de locuri pe zi. Începând din data de 8 martie, este disponibilă programarea la vaccinarea cu vaccinul AstraZenecca, pentru toate persoanele cu vârsta peste 18 ani.

Vineri, erau disponibile 336 de locuri la centrul de vaccinare din Cordun, 597 la centrul din Bicaz și 699 la Pipirig. Centrul de vaccinare din Piatra Neamț nu are locuri disponibile, dar persoanele doritoare se pot programa pe listele de așteptare, mai precizează reprezentanții DSP Neamț.

 

 

 

 

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0