Peste 150 de șoferi au rămas fără permis, săptămâna trecută

HomeActualitate

Peste 150 de șoferi au rămas fără permis, săptămâna trecută

În perioada 4 10 mai, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au desfășurat acțiunea ,,Alcohol & Drugs”, operațiune care se înscrie în calendarul de activități al ROADPOL (Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa), pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive, informează IPJ Neamț.

Astfel, polițiști rutieri și din cadrul structurilor de ordine publică au desfășurat acțiuni în teren, în cadrul cărora au fost testați peste 1.000 de conducători de autovehicule. De asemenea, au fost constatate 942 de abateri la regimul rutier, dintre care 40 de abateri reprezentând infracțiuni pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, iar 902 reprezintă alte abateri la regimul rutier.

Totodată, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 152 de permise de conducere, dintre care 40 pentru conducerea sub influența alcoolului, iar 112 permise de conducere au fost reținute pentru alte abateri. Pentru defecțiuni tehnice, polițiștii au retras 68 de certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunii, au fost constatate 18 infracțiuni, dintre care 10 privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 2 privind conducerea unui vehicul sub influența altor substanțe și 6 privind comiterea unor alte infracțiuni.

Comentarii

WORDPRESS: 0