Prima paginăActualitate

Peste 130 de polițiști în strădă, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

Peste 130 de polițiști în strădă, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

Dimensiune text

 

În perioada 14 – 16 august, peste 130 de poliţişti vor fi prezenți în teren, zilnic, pe raza întregului județ, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea ilegalităților, dar și pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale impuse pe perioada stării de alertă, informează IPJ Neamț.

Pentru a se asigura că măsurile dispuse sunt respectate, precum și în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice, polițiștii rutieri vor intensifica acțiunile în proximitatea lăcaşurilor de cult și vor monitoriza arterele rutiere din zonele turistice unde se vor desfășura manifestări publice circumscrise acestei sărbători.

În această perioadă se acționează cu efective mărite, astfel, alături de structurile de ordine publică și rutieră, polițiștii de investigaţii criminale, cei din cadrul structurilor de arme, explozivi, substanţe periculoase și luptătorii de la acțiuni speciale vor acționa cu promptitudine pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale.

„Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice implicate în supravegherea modului în care se respectă prevederile legale în vigoare, sunt pregătiți să intervină prompt acolo unde se constată încălcări ale legii. Atragem atenția tuturor cetățenilor asupra respectării regulilor de disciplină sanitară stabilite de autorităţile cu atribuţii în domeniu și a distanțării sociale. Poliţiştii sunt la datorie și acționează pentru fluidizarea și monitorizarea traficului, în vederea preîntâmpinării producerii unor evenimente grave, pentru cei care călătoresc în acest week-end. Vă recomandăm să conduceți cu atenție și prudență și să respectați indicațiile polițiștilor din teren!”, au transmis reprezentanții IPJ Neamț.

Recomandările polițiștilor pentru conducătorii auto:
– conduceți fără bruscarea comenzilor vehiculelor și să efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare;
– evitați efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, pot fi extrem de periculoase;
– circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule;
– în condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule;
– dată fiind experiența redusă, se recomandă conducătorilor auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari;
– pietonilor li se recomandă să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite deplasarea pe partea carosabilă.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0