Prima paginăActualitate

Peste 100 de șoferi au rămas fără permis, săptămâna trecută

Peste 100 de șoferi au rămas fără permis, săptămâna trecută

Dimensiune text

 

În perioada 19 – 25 august, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au acționat pe linia combaterii principalelor cauze generatoare de accidente grave. Scopul acestei acţiuni a fost reprezentat de reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, a consumului de alcool, precum şi sancţionarea nerespectării acestor obligaţii prevăzute de legislaţia rutieră, informează IPJ Neamț.

Pe parcursul acțiunii, polițiștii au aplicat peste 1.100 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 360.000 de lei. 98 de șoferi au rămas fără permisul de conducere după ce au fost depistați conducând cu viteză excesivă, iar 38 de șoferi au rămas fără permisul de conducere după ce au fost depistați circulând sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost aplicate 86 de sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță. 64 sancțiuni au fost aplicate pietonilor, 33 sancțiuni aplicate bicicliștilor și 26 căruțașilor, au mai precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0