HomeEducatie

Peste 1.500 de elevi la olimpiada de limba română

Această disciplină se bucură, în fiecare an, de cea mai numeroasă participare din rândul elevilor.

 

 

Mai bine de 1.500 de elevi, de gimnaziu şi de liceu, din întreg judeţul Neamţ, s-au înscris pentru a participa la faza locală a olimpiadei de limba şi literatura care se va desfăşura sâmbătă, 26 ianuarie 2013. Conform datelor centralizate la nivelul Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ, în judeţ sunt organizate 13 centre de concurs pentru elevii de gimnaziu şi patru centre de concurs pentru elevii de liceu. Cele mai aglomerate centre sunt cele de la Școala „Alexandru Ioan Cuza” din Roman, unde sunt aşteptaţi în jur de 400 de elevi de gimnaziu din întregul oraş, Școala nr. 5 Piatra Neamţ, unde vor da proba aproximativ 445 de elevi de gimnaziu din Piatra Neamţ, Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, unde vor veni 200 de liceeni din Roman, şi Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş”, unde vor susţine proba liceenii din Piatra Neamţ. Au fost organizate centre de examen şi în mediul rural, pentru elevii din zona Romanului acestea funcţionând la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, şcolile Sagna, Ion Creangă şi Horia.

Este o adevărată bucurie că atâţia elevi se îndreaptă spre olimpiada de limba română şi că – în ultimii ani, cel puţin – rezultatele sunt din ce în ce mai bune. Limba română este o disciplină de bază în învăţământul primar şi gimnazial, căreia elevii îi acordă multă importanţă, şi este meritul învăţătorilor şi al profesorilor care reuşesc să apropie acesată disciplină de sufletul elevilor. Sunt convins că şi rezultatele vor fi pe măsura participării, adică foarte bune„, a spus inspectorul de specialitate din cadrul Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ, profesor doctor Gheorghe Brânzei.

Din cei peste 1.500 de participanţi la faza locală a olimpiadei, vor fi selectaţi, în urma punctajelor obţinute, în jur de 600 de elevi, care vor participa la etapa pe judeţ. 600 reprezintă media participanţilor la faza judeţeană din ultimii ani. Dintre aceştia se vor alege, apoi, cei mai buni dintre cei buni, care vor reprezenta judeţul Neamţ la etapa naţională a concursului, în perioada 1 – 6 aprilie.

Comentarii

WORDPRESS: 0