Peste 1.000 de kilograme de carne, legume şi fructe, confiscate de poliţişti în weekend

HomeActualitate

Peste 1.000 de kilograme de carne, legume şi fructe, confiscate de poliţişti în weekend

 

politie piata controlPoliţiştii au confiscat, în acest weekend, 34 de kilograme de carne, 1.421 kilograme de legume şi fructe, 2.040 de ţigarete şi circa 25 de metri cubi de lemn, împreună cu autoutilitarele cu care era transportat materialul lemnos.

Pentru prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite cu produse agroalimentare sau provenite din contrabandă desfăşurate în pieţe, târguri, oboare şi zona adiacentă acestora, la sfârşitul săptămânii trecute, conducerea IPJ Neamţ a dispus intensificarea activităţilor prin organizarea de acţiuni punctuale. Astfel, în perioada 23 – 25 septembrie, la nivelul judeţului Neamţ, au fost organizate acţiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, cu implicarea efectivelor din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigare a criminalităţii economice, investigaţii criminale şi transporturi.

Poliţiştii au urmărit verificarea legalităţii documentelor de provenienţă a produselor comercializate, identificarea persoanelor care încalcă prevederile legale în domeniul proprietăţii intelectuale, emiterea de către agenţii economici de facturi fiscale false către diferiţi clienţi, în scopul deţinerii pe durata transportului de documente justificative a provenienţei mărfurilor din autovehicul, dar şi identificarea şi prinderea persoanelor care comit furturi de diferite genuri (din buzunare, de sau din auto, de marfă, produse etc.) şi depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii. Poliţiştii rutieri au fost prezenţi în proximitatea târgurilor şi a pieţelor pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, dar şi pentru fluidizarea traficului.

„În urma activităţilor desfăşurate au fost constatate 11 infracţiuni, dintre care două de natură economică. Totodată, poliţiştii au aplicat 762 de sancţiuni contravenţionale, 94 pentru abateri constatate la regimul economic, 24 pentru nerespectarea legislaţiei privind normele de convieţuire socială, valoarea sancţiunilor fiind de aproximativ 139.815 lei. Ca măsuri complementare aplicate, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 34.903 lei, reprezentând 34 de kilograme de carne, 1.421 kilograme de legume şi fructe, 2.040 de ţigarete şi circa 25 de metri cubi de lemn, împreună cu două autoutilitare folosite la transportul ilegal de material lemnos”, precizează un comunicat al IPJ Neamţ.

Din totalul abaterilor constatate, 604 sancţiuni au fost aplicate la regimul circulaţiei pe drumurile publice, 96 dintre acestea reprezentând abateri săvârşite de pietoni, zece încălcări ale normelor privind acordarea de prioritate pietonilor, iar opt sancţiuni au fost aplicate conducătorilor auto pentru nerespectarea regulilor privind oprirea şi staţionarea vehiculelor.

În urma controalelor efectuate atât în trafic, cât şi pe raza localităţilor, au fost depistate cinci persoane pe numele cărora erau emise mandate de executarea a pedepsei cu închisoarea, ce au fost reţinute şi escortate la locurile de detenţie.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0