HomeRural

Persoanele vîrstnice se pot odihni în centrul de la Gherăești

Centrul are o capacitate de 28 de locuri și dispune de confort și dotări moderne.

 

 

Centrul de îngrijire a persoanelor vîrstnice din Gherăești, primul de acest tip din zona Roman, oferă beneficiarilor cele mai bune condiții de tratament și cazare. Centrul, inaugurat la 30 aprilie 2011, dispune de o capacitate de 28 de locuri și a fost rezultatul colaborării dintre Asociația Caritas Roman, coordonată de preotul Cristian Gălățeanu, și Institutul „Cristos Rege”. La aproape un an de la inaugurare, centrul are în îngrijire șapte persoane vîrstnice din localitățile Tețcani și Gherăești (comuna Gherăești), Roman și Iugani (județul Iași), care au fost selectate după o anchetă riguroasă. Centrul dispune de 14 camere, salon de zi, cabinet medical, cameră de gardă și bibliotecă.

„Avem în vedere ca, pe viitor, persoanele internate în centru să fie antrenate în activități de socializare cu persoane de aceeași vîrstă din comună sau să facă excursii, să fie implicate în activități casnice, de grădinărit, de lucru manual, ca și cum le-ar desfășura în propria gospodărie”, a spus sora Ines. Îngrijirea persoanelor vîrstnice este asigurată de surorile din Congregația franciscană „Micile Slujitoare ale lui Cristos Rege”.

Centrul de la Gherăești dispune de confort și funcționalitate. Locatarii centrului sînt cazați în camere de două locuri, cu paturi reglabile și cu baie cu hidromasaj. Aceia dintre locatari care nu pot coborî singuri scările au la dispoziție un lift de scară.

Una dintre beneficiarele centrului este Maria Șultz, din Roman, în vîrstă de 70 de ani.

„Nu mă așteptam să găsesc aici o legătură atît de strînsă între personalul centrului și noi, pacienții. M-a surprins efortul și răbdarea celor care lucrează în centru, pentru a ne satisface toate dorințele. Am un băiat care este căpitan de vas și pleacă 5-6 luni pe mare. Sînt singură, bolnavă, mă deplasez greu și am decis să vin aici. Am găsit un mediu plăcut, condiții foarte bune și atenție deosebită din partea personalului”, a spus femeia.

Centrul funcționează din surse proprii și din contribuția persoanelor internate, urmînd ca, după obținerea tuturor acreditărilor fiecărui serviciu în parte, să funcționeze cu finanțare de la stat.

Comentarii

WORDPRESS: 7
 • Caut un loc la dumneavoastra in azil pt. tata care are probleme cu vederea. va las telefonul meu 0393270208135 va multumesc

 • Care este tariful si daca primiti si cetateni de alta religie

 • Panciuc Irina 3 ani ago

  Caut loc pentr tatall meu in varste de 78 ani …nr tl 0742854482..autonom

 • Laurentiu 2 ani ago

  Buna ziua imi puteti spune daca mai aveti loc pebtru o persoana de 75 ani si merge putin Multumesc mult.

 • Dorina Anghel 4 luni ago

  As dori nr de telefon al caminului

 • Maria Mancas o lună ago

  Buna seara,mama mea este bolnava,i facut un Avc si O ramas ca nu vorbeste si este immobilitzats la pat àre 78 de Ani,este din Roman ,de 2 ani ca este asa,si as vrea sa O internez in central dvs,mai aveti locuri,se poate,ce tarife practicati,va multumesc

  • Bună ziua. Căminul pentru vârstnici din Gherăești este administrat de Centrul Diecezan Caritas – filiala Roman: tel. 0233.742.365