Perseverența și talentul sînt răsplătite

Micul artist Florin Ghiniță a primit un țambal din partea deputatului Marius Neculai (foto).

 

 

Florin Ghiniță este unul dintre cei mai buni interpreți la țambal din zona Moldovei, elev la Școala de Artă Integrată „Sergiu Celibidache”, clasa profesorului Ionel Burlacu. Are 13 ani, urmează cursurile de cultură generală, în clasa a VII-a, la Școala „Mihai Eminescu” din Roman și este unul din copiii talentați ai urbei mușatine.

În ultimii ani a fost premiat în cadrul olimpiadelor de muzică, anul acesta obținînd premiul I la Etapa zonală a Olimpiadei Naționale de Interpretare Instrumentală, cîntînd la instrumentul lui preferat, țambalul.

Florin a cucerit inima publicului în repetate rînduri. În anul 2008 a  fost invitat, alături de mama lui, într-o ediție specială a emisiunii „Dansez pentru tine”; a fost, de asemenea, invitat la posturile de televiziune locale. La prima ediție a Festivalului „Doruri mușatine” – 2011 a obținut locul II, interpretînd vocal două piese autentice din folclorul local. Se pare că Romanul a fost binecuvîntat din nou, cu un talent care așteaptă doar să fie finisat.

Îmi doresc să ajung departe cu muzica pe care o cînt și îmi doresc foarte mult un țambal. Unul la mîna a doua costă 600 de euro, bani pe care nu îi am„, spunea Florin Ghiniță, cu ceva vreme în urmă. Situația materială a familiei este una dificilă, băiatul fiind întreținut de mama sa dintr-un salariu de 500 de lei.

Cunoscînd povestea acestui copil, deputatul Marius Neculai a sprijinit financiar achiziționarea instrumentului, condiție esențială pentru ca visul lui Florin, de a ajunge pe marile scene ale lumii, să devină realitate.

Florin își dorea, încă din anul 2010, cînd a devenit bursier în programul Bursa Mariko, să aibă un țambal al lui, pe care să poată studia acasă. Ambiția și perseverența băiatului m-au impresionat și  mă bucur că l-am putut ajuta. Cred că fiecare dintre noi avem nevoie în viață de sprijin din partea semenilor. Florin a dovedit cu prisosință că merită această șansă și, de cîte ori, voi avea ocazia, îl voi promova; este o rămurică a arborelui mușatin și trebuie să o îngrijim cum se cuvine„, a afirmat deputatul Marius Neculai.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!