Home

Perie, Grasu și Asmarandei, pe podium la Internaționalele României

Campionatele internaționale de atletism ale României, ediția a 58-a, din acest an, n-au fost ieșite din comun, din punct de vedere al rezultatelor, inclusiv în ce-i privește pe atleții de sorginte romașcană. Rămâne însă de consemnat că toți cei patru, adică Perie, Grasu și frații Asmarandei, au urcat pe podium.

 

 

Astfel, Bianca Perie a învins în proba de aruncare a ciocanului cu o cea mai bună reușită de 67,14 metri, mult sub cei 70 de metri cât este baremul la grupa B pentru mondiale. Eleva antrenorului emerit Lucică Cucoș a mai avut încă două încercări reușite, de 65 de metri.

De asemenea, „veterana” Nicoleta Grasu, sportivă născută în 1971, a câștigat proba de aruncare a discului cu 58,36 metri, neavând concurență din partea mai tinerelor sale colege. Pe locul al treilea, în aceeași probă, s-a clasat junioara I Mihaela Asmarandei, elevă a antrenoarei Carmen Iederean, la Clubul Atletic, cu 46,77 metri.

La aruncarea ciocanului, masculin, Florin Asmarandei a ocupat locul al treilea, cu 58,57 metri, fiind devansat de Cosmin Sorescu (63,03 metri) și de bulgarul Baysin Ayhan (62,30 metri).

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0