Percheziții într-un dosar de trafic droguri în Neamț. Zece persoane au fost audiate, două au ajuns în arest

HomeNeamt

Percheziții într-un dosar de trafic droguri în Neamț. Zece persoane au fost audiate, două au ajuns în arest

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Neamț au dispus joi, 6 iulie, reținerea a doi inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, introducerea în țară de droguri de risc și deținerea de droguri de risc, în vederea consumului propriu, informează DIICOT.

Conform anchetatorilor, în perioada 2022 – iulie 2023, inculpații au comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis), consumatorilor de pe raza județului Neamț, în schimbul unor sume cuprinse între 70 și 80 lei pentru un gram. De asemenea, în aceeași perioadă, unul dintre inculpați a introdus pe teritoriul țării cantități de canabis, prin intermediul unor colete expediate din străinătate, destinate atât comercializării, cât și consumului propriu.

Au fost efectuate două percheziții domiciliare, în urma cărora au fost identificate și ridicate cantitatea de aproximativ 350 de grame de canabis, 11 recipiente ce conțin urme vegetale cu aspect de canabis, trei țigarete confecționate artizanal, care conțin substanțe psihoactive, șase dispozitive de mărunțire tip grinder, trei cântare de precizie, mai multe telefoane mobile, două harduri externe și suma de aproximativ 12.500 de lei.

Conform IPJ Neamț, zece persoane au fost conduse, pentru audieri, la sediul DIICOT Neamț. În baza probatoriului administrat, față de două persoane, de 32, respectiv 38 de ani, procurorul a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc, introducerea în țară de droguri de risc și deținerea de droguri de risc, în vederea consumului propriu. Vineri, 7 iulie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Neamț a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Neamț și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

„Facem precizarea că, punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, arată comunicatul DIICOT.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0