Percheziții într-un dosar de înșelăciune: 100 de romașcani ar fi fost păcăliți cu 28.000 de euro

HomeActualitate

Percheziții într-un dosar de înșelăciune: 100 de romașcani ar fi fost păcăliți cu 28.000 de euro

Un bărbat din Alba Iulia este cercetat după ce ar fi refuzat să restituie suma de 28.000 de euro reprezentantului unei parohii din municipiului Roman, pentru un pelerinaj de peste 100 de persoane în Franța, care ar fi trebuit să aibă loc anul trecut.

Marți, 2 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat două percheziţii, în municipiul Alba Iulia, în cadrul unui dosar penal privind o faptă de înșelăciune, informează IPJ Alba.

„Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, începând cu luna ianuarie 2020, un bărbat de 58 de ani, din Alba Iulia, în calitate de reprezentant ai unei asociații din Alba Iulia, ar fi indus în eroare un reprezentant al unei parohii din municipiul Roman, care i-ar fi plătit suma de 28.000 de euro, pentru efectuarea unui pelerinaj pentru peste 100 de persoane, care nu a mai avut loc, și a refuzat restituirea banilor”, au precizat reprezentanții IPJ Alba.

Cu ocazia perchezițiilor, au fost identificate și ridicate documente de evidență contabilă, în vederea continuării verificărilor. Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru stabilirea întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0