Percheziții într-un dosar cu un prejudiciu de 1,2 milioane de lei, indemnizații obținute ilicit în pandemie

HomeActualitate

Percheziții într-un dosar cu un prejudiciu de 1,2 milioane de lei, indemnizații obținute ilicit în pandemie

Joi, 11 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iaşi au efectuat 13 percheziţii domiciliare, în judeţele Iaşi, Vaslui, Neamţ, Ilfov, Giurgiu şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii, informează Poliția Română. Una dintre percheziții a fost efectuată în municipiul Roman.

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul serviciilor de investigare a criminalităţi economice din Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti, din judeţele Giurgiu, Ilfov, Vaslui şi Neamţ, precum și poliţişti de la Serviciul de Ordine Publică şi Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iaşi.

„Din cercetări a reieșit că 110 persoane ar fi obţinut, ilicit, indemnizaţii de la bugetul de stat, în contextul pandemiei de COVID-19. Prejudiciu cauzat este de aproximativ 1.200.000 de lei. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe bunuri şi înscrisuri. 11 persoane au fost conduse la audieri. Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale”, precizează comunicatul Poliției Române.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0