Percheziții în Roman, într-un dosar de înșelăciune cu gadgeturi contrafăcute

HomeActualitate

Percheziții în Roman, într-un dosar de înșelăciune cu gadgeturi contrafăcute

Marți, 17 mai, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au pus în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Bacău și Neamț.

Conform IPJ Bacău, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bacău, împreună cu cei de investigații criminale, criminaliști și luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat două percheziții pe raza municipiului Bacău şi două pe raza municipiului Roman, la imobilele folosite de un tânăr de 18 ani, într-o cauză penală aflată în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi punere în circulaţie a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

„În fapt, tânărul ar fi oferit spre vânzare diferite gadgeturi ce poartă însemnele unei mărci cunoscute, produse pe care acesta le-ar fi prezentat ca fiind originale, însă produsele nu respectă cerinţele tehnice şi estetice ale unui produs original existând suspiciunea de a fi contrafăcute, inducând în acest sens în eroare persoanele care achiziţionează produsele în cauză. Cu ocazia percheziţiilor efectuate, au fost identificate mijloace materiale de probă. Totodată, polițiștii au pus în executare şi un mandat de aducere la sediul IPJ Bacău a unei persoane pentru audieri”, au precizat reprezentanţii IPJ Bacău.

Cercetările continuă, în vederea probării întregii activităţi infracţionale.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0