Percheziții în Neamț și București la traficanți de droguri. Trei persoane au fost reținute

HomeActualitate

Percheziții în Neamț și București la traficanți de droguri. Trei persoane au fost reținute

 

 

Vineri, 18 ianuarie, polițiștii antidrog din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT) – Structura Centrală, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au organizat o acțiune, pe raza municipiului București, în cadrul căreia au fost surprinse în flagrant delict două persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc. De asemenea, cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, a fost efectuată o percheziție domiciliară, pe raza județului Neamț, la locuința unei alte persoane bănuite de implicare în activitatea infracțională, informează Poliția Română.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

„În urma activităților desfășurate, au fost ridicate 1.800 de comprimate de ecstasy, iar cele trei persoane au fost conduse la sediul DIICOT – Structura Centrală pentru audieri. Totodată, au fost indisponibilizate telefoane mobile, documente, însemnări relevante în cauză, bani, precum și un autoturism de lux. Față de cele trei persoane a fost dispusă măsura preventivă a reținerii, urmând a fi prezentate în fața instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă”, precizează un comunicat al Poliției Române.

Droguri vândute în cluburi

Sâmbătă, 19 ianuarie, procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus luarea măsurii preventive a reținerii pe o durată de 24 ore a inculpaţilor M.C., P.O. și A.D., pentru săvârșirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

Conform DIICOT, la data de 27 noiembrie 2018, organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că inculpatul A.D. distribuie către dealeri cantităţi importante de pastile ecstasy, la prețuri de 5 – 6 euro/comprimat, în funcție de cantitatea tranzacționată, ulterior drogurile fiind revândute la prețuri mai mari în cluburi de pe raza municipiului București.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că membrii unei rețele de traficanți de droguri achiziționau comprimate MDMA din străinătate și, după ce drogurile erau aduse în România, inculpații M.C., P.O. și A.D. se ocupau de vânzarea lor. Prețul mediu de procurare din țări aflate în Europa de Vest a unor cantități de cel puțin 10.000 comprimate este de aproximativ 1 euro/comprimat, după care inculpații le vindeau în România la prețuri de peste patru ori mai mari (între 4,5 euro /comprimat și 6 euro /comprimat) în funcție de cantitatea tranzacționată, iar dacă respectivele comprimate erau vândute consumatorilor, la bucată, la prețul mediu de aproximativ 11 euro/comprimat, astfel că participanții la traficarea drogurilor, între care și inculpații, obțineau venituri importante.

La data de 15 ianuarie 2019, inculpaţii au comercializat pe raza municipiului Piatra Neamț un număr de 101 comprimate MDMA, cu suma de 2.100 lei, iar la data de 18 ianuarie 2019, inculpaţii au fost surprinşi în flagrant pe raza municipiului București, în timp ce comercializau 1.807 comprimate MDMA, la prețul de 8.100 euro.

Dacă întreaga cantitate de droguri vândută de cei trei inculpați era tranzacționată prin vânzarea către consumatori la un preț mediu de 50 lei/comprimat, prin traficarea celor 1.908 comprimate MDMA suma totală încasată ar fi fost în valoare de 95.400 lei, în echivalent 20.300 euro.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că inculpații se aprovizionau periodic (aproape lunar) cu cantități de aproximativ 10.000 comprimate MDMA, iar dacă respectivele comprimate erau vândute en-gross cu prețul mediu de 5 euro/comprimat s-ar fi încasat aproximativ 50.000 euro la un lot de comprimate”, precizează un comunicat al DIICOT.

În cursul zilei de sâmbătă, inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

„Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, afirmă reprezentanții DIICOT.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0