Percheziții în Neamț la traficanți de droguri. Patru persoane au fost reținute

HomeActualitate

Percheziții în Neamț la traficanți de droguri. Patru persoane au fost reținute

 

Miercuri, 11 noiembrie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT) – Biroul Teritorial Neamț, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Neamț, au efectuat cinci percheziţii domiciliare, pe raza teritorială a judeţului Neamț, la domiciliile unor persoane suspectate de săvârșirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată, şi deţinere de droguri de risc, informează DIICOT.

În cauză s-a reținut faptul că mai multe persoane au achiziționat cantități importante de droguri de risc și mare risc, pe care le-au comercializat pe piața ilicită din municipiului Piatra Neamţ, județul Neamţ, precum şi a localităţilor limitrofe, obținând astfel importante beneficii materiale.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, a fost identificată și ridicată, în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de 3,400 kilograme canabis masă uscată și 19 kilograme masă umedă – resturi de tulpini și frunze.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Neamț au fost conduse, în vederea audierii, șase persoane, iar față de patru dintre acestea a fost dispusă reținerea pe o perioadă de 24 de ore. În cursul zilei de joi, cei 4 inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Neamț, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Conform IPJ Neamț, în urma perchezițiilor efectuate în Piatra Neamț, Dumbrava Roșie și Borlești, au mai fost indisponibilizate o instalație artizanală de cultivare și uscare a canabisului indoor și patru telefoane mobile. În cursul aceleiași zile, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au desfășurat o acțiune de prindere în flagrant delict, în localitatea Borlești, fiind depistat un bărbat, de 40 de ani, care deținea, într-un autoturism, 50 de grame de substanță de culoare verde-olive, cu aspect de canabis. Cele patru persoane reținute au vârsta cuprinsă între 25 și 40 de ani.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului Criminalistic al IPJ Neamț, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Neamț și al cadrelor de jandarmi din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Neamț.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, mai arată comunicatul DIICOT.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0