Prima paginăActualitate

Percheziţii în Neamţ la persoane suspectate de falsificarea de acte pentru dosare de pensionare

Percheziţii în Neamţ la persoane suspectate de falsificarea de acte pentru dosare de pensionare

Dimensiune text

 

dosare somaj 1Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciile Judeţene Anticorupţie (SJA) Neamț și Gorj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, ca urmare a desfășurării unui complex de măsuri procedural-operative, au efectuat marți, 7 februarie, șase percheziţii domiciliare pe raza județelor Neamț și Gorj. Cauza penală a vizat săvârșirea unor infracțiuni de corupție și de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Surse apropiate anchetei au precizat pentru Ziarul de Roman că patru persoane au calitatea de suspect în acest moment, fiind cercetate pentru trafic de influență – o persoană, respectiv un funcționar din cadrul Casei Județene de Pensii Neamț -, iar alte trei pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Adeverințe false ar fi fost utilizate la dosarele de pensionare, iar în baza acestor adeverințe care atestau vechimea în muncă s-ar fi operat falsuri în cărțile de muncă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice. Totodată, la documentarea cauzei și-au adus aportul ofițerii Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • oare e si politistul GHERASIM GABRIEL care vrea la pensie contrabandistul de la piata ROMAN cu perne si tigari care il stie toata lumea si pentru el nu este lege la puscarie cu el nu vede dnaul diicotul concedi peste concedii iesiri din tara rep.ukraina de atitea ori la puscarie cu el puneti legea pe el are atitea dosare cum de mai lucreaza in sistem nu vad superiorii .LA PUSCARIE CU EL ….Unul care fura o gaina ii da-ti 5 ani si el cu atitea dosare nu vedeti…….

 • Am intalnit aceeasi expresie gresita,pleonastica ,,…si-au adus aportul..,, si aici si in ,,MOnitorul,,.Atentie la gramatica!Era corect ,,si-au adus contributia,, .

 • Sunt multe personae corupte la Casa Judeteana de Pensii Neamt. Asa se explica:
  – existenta unor pensionari cu pensii de 700-800 lei care n-au lucrat cel putin o zi in campul muncii!
  – carti de munca contrafacute de catre persoane care au lucrat la serv. Personal in cadrul Intreprinderii de Tevi Roman si au plecat la pensie cu carti de munca in alb si cu stampile!Astfel,sunt tehnicieni, maistri cu salarii si sporuri de munca grea, inscrise in cartea de munca, mult mai mari decat au avut in realitate!Aceste personae au pensii de 2500-3500 lei!Dosarele lor de personal au diparut din arhiva societatii, pt. a nu se mai putea verifica!
  – persoane care au lucrat la Petrotub in conditii grele de munca, noxe, conditii deosebite, carora, ori nu li se elibereaza adeverinta de grupa de munca de catre fabrica, ori le sunt respinse dosarele de pensie in mod neintemeiat de catre reprezentantii CJPNeamt!Acestea sunt persoane corecte care nu dau spaga!
  – oamenii corecti care nu dau spaga la CJPNeamt sunt furati la calculul pensiei!NU ESTE PERSOANA CARE SA NU FIE FURATA!
  – cei care dau spaga la CJPNeamt au pensiile marite din condei!(pana in aprilie 2001 evidenta era tinuta numai in cartea de munca, deci au cum sa fure)!
  – sunt oameni care s-au imbolnavit sau au decedat pt. ca li s-a respins dreptul la pensie in mod neintemeiat!
  – sunt personae care au lucrat in acelasi loc de munca la Petrotub, au avut aceeasi meserie si au primit de la fabrica adeverinta de grupa 1 de munca; cel care a depus dosarul la CJP Iasi a fost pensionat iar cel care a depus dosarul la CJPNeamt a primit decizie de respingere!Cum a fost posibil asa ceva??La fel de grav e si faptul ca nu s-a luat nici-o masura cu cel care a gresit!
  Daca esti corect si nu dai spaga trebuie sa te astepti sa ati fie respins dosarul de pensie. Daca ai bani sa te judeci cu ei ai sanse sa castigi in instanta, asta daca rezisti si nu dai in primire in cei aprox. 2 ani de zile cat dureaza procesul!Pe asta mizeaza cei de la CJPNeamt!Dar, sunt persoane care nu-si cunosc drepturile, sau n-au bani sa-si angajeze un avocat; acestea sunt victime sigure!
  Acestea sunt o parte din anomaliile intalnite la CJPNeamt.
  Am mentionat aceste aspecte cu speranta ca reprezentantii autoritatilor statului se vor autosesiza si vor dispune masurile legale ce se impun pt. eliminarea acestor nereguli.

 • Gogule…te rog sa dezvolti speta cu politistul…Hai Gogule , da pe goarna tot ce tii in tine ! Da-ti drumul la suflet Gogule , nu mai tine in tine ca te inbolnavesti, Gogule !
  Da detalii Gogule ! Dezvolta subiectul Gogule ! Nu lasa totul balta !