Percheziții în Neamț, într-un dosar de vaccinări fictive împotriva COVID-19

HomeActualitate

Percheziții în Neamț, într-un dosar de vaccinări fictive împotriva COVID-19

Miercuri, 12 ianuarie, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție (DGA), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, efectuează 25 de percheziții la domiciliile unor persoane din județele Neamț și Iași, suspectate de săvârșirea unor infracțiuni de fals și corupție în legătură cu obținerea în mod ilegal a unor certificate care să ateste vaccinarea anti-COVID-19, informează DGA. De asemenea, se pun în executare cinci mandate de aducere și șapte ordonanțe de ridicare a unor obiecte, înscrisuri sau date informatice.

„Cercetările în cauză vizează aspecte de natură infracțională săvârșite începând cu jumătatea anului 2021 și până în prezent, de către medici și asistenți medicali din cele două județe, care, în schimbul unor sume de bani cu titlu de mită, au eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19 unor persoane. În unele cazuri, beneficiarii au obținut certificatele de vaccinare fără ca măcar să asigure prezența fizică la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare”, arată comunicatul DGA.

Dosarul penal a fost inițiat ca urmare a sesizării formulată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț de către DGA – Serviciul Județean Anticorupție Neamț. Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor DGA din cadrul serviciilor județene anticorupție Neamț, Suceava, Iași, Vaslui și Bacău, a polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, precum și efective ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț și Brigăzilor de Operațiuni Speciale Bacău și Suceava.

„Facem precizarea că aceasta este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului și nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, mai arată reprezentanții DGA.

 

Foto: DGA

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0