Prima paginăActualitate

Percheziții în Neamț, într-un dosar de fraude financiare

Percheziții în Neamț, într-un dosar de fraude financiare

Miercuri, 26 mai, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul IPJ Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, împreună cu polițiști din cadrul serviciilor de investigare a criminalității economice din Cluj, Brașov și Sectorul 3 București, serviciilor de investigații criminale Cluj și Sibiu, au efectuat zece percheziții domiciliare și la sediile unor firme din județele Cluj, Brașov, Neamț și din municipiul București, informează Poliția Română.

Activitățile sunt desfășurate într-un dosar penal, întocmit la nivelul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, fals în declarații, înșelăciune, fals și uz de fals. Au fost puse în executare șapte mandate de aducere.

„În fapt, în luna aprilie a acestui an, în urma unei sesizări depuse de un bărbat din Sibiu, polițiștii Serviciului Investigarea Criminalității Economice Sibiu au demarat cercetările. Astfel, din investigațiile desfășurate a reieșit că membrii grupării ar fi preluat fraudulos, de la titularii unor societăți comerciale, părțile sociale, sub pretextul unei eventuale cumpărări a societății, prin folosirea unor documente de cesiune false. Ar fi profitat de contextul pandemiei, când astfel de operațiuni puteau fi efectuate și online, prin folosirea semnăturii electronice a unui avocat.

De asemenea, ar fi convins administratorii societății să se înscrie la unele licitații, iar, după obținerea documentelor societății ar fi preluat firma prin același circuit al documentelor false. Gruparea ar fi urmărit preluarea unor firme cu capital important. De exemplu, una dintre societăți a fost evaluată la 10 milioane de euro”, precizează comunicatul Poliției Române.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul serviciilor de investigare a criminalității economice din Cluj, Brașov și Sectorul 3 București, Serviciului Criminalistic Sibiu, Unității Centrale de Analiza a Informaților, serviciilor de investigații criminale Cluj și Sibiu, precum și al serviciilor pentru acțiuni speciale Sibiu, Cluj, Brașov și Neamț, cu suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

 

Foto: IPJ Sibiu

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0