Percheziții în Neamț, cinci persoane reținute pentru trafic de droguri

HomeActualitate

Percheziții în Neamț, cinci persoane reținute pentru trafic de droguri

Miercuri, 20 octombrie, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și cei de investigații criminale din Neamț, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Neamț, au efectuat cinci percheziții, în urma cărora au fost ridicați bani, canabis și substanțe cu efect psihoactiv, cinci persoane fiind reținute, pentru 24 de ore.

Conform IPJ Neamț, la data de 20 octombrie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii DIICOT Neamț, au acționat, în municipiul Piatra Neamț, pe linia combaterii traficului și consumului ilicit de droguri de risc și de mare risc. Astfel, în urma a cinci percheziții domiciliare, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea confiscării, 30 de grame de canabis și 800 de grame de substanțe cu efect psihoactiv. De asemenea, au fost ridicați, în vederea indisponibilizării, 3.650 de lei, un dispozitiv de mărunțit, tip grinder și zece telefoane mobile.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2017 și până în prezent, membrii grupului infracțional ar fi procurat și comercializat droguri de risc și de mare risc și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, în județele Neamț și Bacău, către diverși consumatori”, precizează reprezentanții IPJ Neamț.

Conform DIICOT, ca mod de operare, inculpații se deplasau în locul în care era situat consumatorul, acesta din urmă sunându-i și comunicându-le locația, iar ulterior având loc o scurtă întâlnire, prilej cu care se consuma tranzacția.

15 de persoane au fost conduse la sediul DIICOT Neamț, în vederea audierii. În baza probatoriului administrat, față de cinci persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 65 de ani, procurorul a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere de droguri de risc și de mare risc și efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv.

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. În activități au fost angrenați polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0