Prima paginăActualitate

Percheziții în județele Neamț, Iași și Bacău, la două grupări de traficanți de droguri

Percheziții în județele Neamț, Iași și Bacău, la două grupări de traficanți de droguri

Dimensiune text

 

Marți, 21 martie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din cadrul serviciilor teritoriale (ST) Iași şi Bacău au efectuat 32 de percheziţii domiciliare în municipiul Iaşi, Bârlad, oraşul Podu Iloaiei, județul Iași, precum şi patru percheziţii domiciliare în municipiile Piatra Neamț şi Bacău, în cadrul unei acţiuni comune vizând destructurarea a două grupuri infracţionale organizate specializate în traficul de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„În perioada iulie 2016 – martie 2017, procurorii DIICOT- ST Iaşi au documentat activitatea infracţională a unui grup infracţional organizat care a acţionat în această perioadă, precum şi anterior acestei perioade, prin aprovizionarea şi comercializarea unor cantităţi deosebit de însemnate de produse cu efecte psihoactive (atât sub formă de produs vegetal, cât şi sub formă de substanţă pulverulentă), precum şi droguri de risc pe pieţele ilicite de pe raza judeţelor Iaşi şi Vaslui. De asemenea, procurorii DIICOT – ST Bacău efectuează cercetări faţă de un grup infracţional organizat care, începând cu luna octombrie 2015, a comercializat droguri de risc și produse cu efecte psihoactive mai multor consumatori de pe raza municipiilor Bacău și Piatra Neamț. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut că drogurile și substanțele psihoactive erau procurate de la un distribuitor din municipiul Iași, precum și prin cultivarea « indoor» a plantelor de canabis de către dealer-ii locali. La sediul DIICOT – ST Iaşi au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 40 de persoane. La sediul DIICOT- ST Bacău au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 6 persoane”, precizează un comunicat al DIICOT.

Acţiunile au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi şi Bacău.  Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale. Reprezentanții DIICOT face precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0