Prima paginăActualitate

Percheziții DIICOT în Roman, într-un dosar de trafic de minori și viol

Percheziții DIICOT în Roman, într-un dosar de trafic de minori și viol

Dimensiune text

Luni, 5 aprilie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Neamţ au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, în vârstă de 44 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de viol în formă continuată şi trafic de minori.

Conform DIICOT, începând cu anul 2019, inculpatul, prin amenințări cu acte de violență, a constrâns doi minori să practice cerșetoria, pe raza municipiului Roman, minori pe care i-a găzduit în locuința sa, beneficiind de sumele de bani obținute de aceștia, și, de asemenea, în luna martie 2021, inculpatul a întreținut relații sexuale, prin constrângere, cu cei doi minori.

Luni, 5 aprilie, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamț, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, au efectuat două percheziții domiciliare, în municipiul Roman, la imobilele persoanei bănuite de trafic de minori și viol, în urma cărora a fost pus în aplicare un mandat de aducere. În cursul zilei de astăzi, inculpatul va fi prezentat Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

„În cadrul audierilor, persoanele vătămate au beneficiat consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, mai arată comunicatul DIICOT.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0