Prima paginăActualitateNeamt

[VIDEO] PERCHEZIŢII ALE POLIŢIEI: PISTOALE, BUNURI FURATE ŞI O SERĂ DE CANNABIS

[VIDEO] PERCHEZIŢII ALE POLIŢIEI: PISTOALE, BUNURI FURATE ŞI O SERĂ DE CANNABIS

Dimensiune text

(Exemplu) NrPoliţiştii nemţeni au descoperit pistoale deţinute ilegal şi bunuri susceptibile a proveni din furturi din locuinţe, în urma a şase perchiziţii efectuate joi, în municipiului Piatra Neamţ şi în comuna Girov. În cadrul acţiunii, polițiștii au descoperit şi o seră amenajată pentru cultivarea de cannabis. Un bărbat a fost reţinut pentru 24 de ore.

În dimineaţa zilei de 3 martie, efective din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ au descins la trei locaţii aparţinând unui bărbat, de 35 de ani, din Piatra Neamţ, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de furt, şi la alte trei locuinţe aparţinând unor bărbaţi cu vârste de 23 şi 27 de ani, din Piatra Neamţ şi Girov, bănuiţi că ar fi cumpărat bunuri provenite din infracţiuni.

Cercetările efectuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piatra Neamţ vizează documentarea şi probarea activităţii infracţionale a unui bărbat de 35 de ani, bănuit de săvârşirea a mai multor infracţiuni de furt în perioada octombrie 2015 – februarie 2016, cât şi stabilirea participaţiei la săvârşirea infracţiunilor a celorlalte persoane implicate.

Prejudiciul cauzat părţilor vătămate a fost estimat la 100.000 lei, fiind recuperat parţial.

„În urma activităţilor desfăşurate au fost identificate bunuri susceptibile a proveni din săvârşirea infracţiunilor: aparatură electrocasnică, scule electrice, telefoane, tablete, laptop-uri, sume de bani, toate fiind ridicate în vederea finalizării cercetărilor. Dintr-o locaţie au fost ridicate şi două pistoale cu gaz şi bile, urmând a se stabili provenienţa şi legalitatea deţinerii acestora. La sediul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ au fost conduse cinci persoane pentru audieri, în vederea finalizării cercetărilor. Un bărbat de 35 de ani, din Piatra Neamţ, a fost reţinut 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat. Percheziţiile s-au desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, în baza mandatelor emise de Judecătoria Piatra Neamţ”, precizează un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Citește și:   Reținuți de polițiști pentru tâlhărirea unui minor pe o stradă din Roman

De asemenea, la locuința din Piatra Neamț a uneia dintre persoanele în cauză, a fost descoperită o seră amenajată într-un colț de cameră, în care se cultivau 25 de plante susceptibile a fi cannabis.

În desfăşurarea perchiziţiilor au fost angrenaţi 20 de poliţişti de investigaţii criminale şi ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ şi 12 lucrători ai Serviciului de Acţiuni Speciale al Poliţiei Neamţ. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Compartimentului de Operaţiuni Speciale Neamţ şi Biroului de Analiză a Informaţiilor Neamţ.

Cercetările sunt continuate în cauză pentru documentarea întregii activități infracționale, fiind sesizați și procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul teritorial Neamț, cu privire la descoperirea spațiului amenajat pentru cultivarea drogurilor și la ridicarea celor două arme.

 

 

 

 

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0