Percheziție după țigări de contrabandă, la Gherăeștii Noi

Percheziție după țigări de contrabandă, la Gherăeștii Noi

 

Marți, 15 ianuarie, poliţiştii Secției de Poliție Rurală Săbăoani au efectuat o percheziție la locuința unui bărbat de 68 de ani, din Gherăeştii Noi. Întrucât din investigaţiile desfăşurate de poliţiştii a rezultat faptul că acesta ar fi susceptibil de comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigarete, pe numele său a fost emis de către Judecătoria Roman un mandat de percheziție domiciliară.

„Astfel, poliţiştii au identificat în locuinţa bărbatului 12.740 de țigarete care nu aveau aplicate timbre şi 5.200 de țigarete de provenienţă Ucraina, care urmau a fi comercializate. Cele aproape 18.000 de țigarete ce par a fi provenite din contrabandă au fost ridicate de poliţişti în vederea confiscării şi continuării cercetărilor. Faţă de bărbat, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă”, informează IPJ Neamț.

Polițiștii nemţeni reamintesc cetăţenilor că „deținerea, colectarea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia” constituie infracțiunea de contrabandă și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi, conform articolului 270 din Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României.

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0