Prima paginăEconomie

Pensiunea turistică de la Stăniţa caută constructori

Dimensiune text

Proiectul de construire a unei pensiuni agroturististice a fost depus de familia Todireanu pe Măsura 313 „Încurajarea activităţilor turistice”. Deşi proiectul este finanţat, licitaţiile au fost anulate din lipsă de oferte.

Mulţi nemţeni se gândesc să facă bani din turism. Construirea unei pensiuni agroturistice este o idee de afacere care a început să fie îmbrăţişată şi de săteni din zona Roman. Cadrul natural bogat şi variat, precum şi posibilitatea desfăşurării unei activităţi legate de agricultură au fost elemente pe care întreprinzătorii din zona rurală le-au luat în calcul înainte de a porni afacerea.

Realizarea acestui tip de proiect este mai greu de făcut dacă nu ai bani puşi de-o parte. Ca urmare, soţia primarului comunei Stăniţa, Laurenţiu Bebi Todireanu, s-a gândit să depună un proiect pe Măsura 313 „Încurajarea activităţilor turistice” în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013, în vederea construirii unei pensiuni agroturistice în satul Stăniţa. „Am găsit un teren chiar la intrarea în sat, pe dreapta, situat lângă pădure, propice pentru construirea unei pensiuni agroturistice. Ne-am gândit la o clădire pe două nivele, cu patru camere, bucătărie şi living”, a precizat Laurenţiu Bebi Todireanu (foto), primarul comunei Stăniţa.

Proiectul a fost depus prin Grupul de Acţiune „Podişul de Nord al Bârladului”, asociaţie la care a aderat comuna Stăniţa şi se ridică la 100.000 de euro, partea de cofinanţare fiind de 100.000 de lei.

Familia Todireanu a semnat contractul de finanţare şi a aşteptat cu sufletul la gură începerea procedurii de licitaţie pentru desemnarea societăţii care va efectua lucrările de execuţie a proiectului. Numai că planurile făcute acasă nu s-au potrivit cu cele din teren. „Nicio societate nu a participat la cele trei licitaţii organizate până acum. Nu ştiu ce se întâmplă. Pot doar să speculez că lipsa de interes pe care o manifestă firmele este legată de întârzierile cu care vin banii europeni. Am făcut o adresă către proiectant, pentru a lămuri situaţia. Luna iulie 2015 este termenul limită până la care se poate desemna constructorul care va efectua lucrarea. După această dată, fondurile alocate acestui proiect vor fi suspendate”, a spus primarul comunei Stăniţa.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Foarte frumos dle.primar !!!! Ati copiat proiectul Pr.Nistor de la Todireni si va faceti pensiune !!! Pai daca tot sunteti primar si trebuie sa dati aprobari, de ce sa nu furam ideile altora !!! Daca Primul Ministru al Romaniei a plagiat, un primar de comuna sa fure proiectele e „nafura„…..