Prima paginăReligie

Pelerinaj la icoana Maicii Domnului de Cacica

Dimensiune text

Credincioșii romano-catolici din satul Slobozia, comuna Boghicea, au ocazia să se roage la icoana Maicii Domnului de la Cacica la ei în sat. Icoana va rămâne în Biserica „Sfântul Petru și Paul” din Slobozia până miercuri.

 

 

Icoana, despre care se crede că are puteri miraculoase, a ajuns la Biserica „Sfântul Petru și Paul” din Parohia Slobozia. Această icoană a ajuns în comuna Boghicea ca urmare a unui proiect inițiat de Episcopia de Iași, în anul 2010. Proiectul prevede că icoana Maicii Domnului de la Cacica să meargă în pelerinaj în parohiile diecezei, pentru a da posibilitatea credincioșilor de a o venera.

Icoana a sosit în Parohia Slobozia duminică, 17 martie, și va rămâne spre închinare până miercuri, 20 martie, când va fi organizată în sat o procesiune. Drumul pe care credincioșii îl vor parcurge în timpul procesiunii a fost pregătit din timp de autoritățile locale, 200 de tone de piatră fiind împrăștiate pe o distanță de un kilometru.
Slobozia este centru parohial din 1968 și numără, în prezent, aproximativ 170 de familii. În anul 1994, PS Petru Gherghel a făcut prima vizită în comunitatea de credincioși din Parohia Slobozia, când a conferit darurile Sfântului Duh prin sacramentul Mirului către 140 de credincioși.

Copia uneia dintre cele mai cunoscute icoane ale Fecioarei Maria, „Madona Neagră” de Czestochowa (Polonia), icoana Maicii Domnului de la Cacica este foarte veche, datând de la începutul secolului al XVII-lea. Având dimensiunile de 86 x 60 centimetri, icoana o reprezintă pe Fecioara Maria ținându-L în brațe pe pruncul Isus. Pictura pe pânză este acoperită cu un basorelief din lemn aurit și argintat, lăsând să se vadă fețele și palmele lui Isus și ale Maicii Domnului.

COMENTARII

WORDPRESS: 0