HomeReligie

Pelerinaj la Cacica, cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului

Mii de pelerini sunt aşteptaţi la sanctuarul de la Cacica, sâmbătă, 15 august.

Mii de pelerini vor fi, în acest an, la sanctuarul marian de la Cacica, judeţul Suceava, în zilele de 14 şi 15 august, cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. La celebrările din acest an vor fi prezenţi ÎPS Agostino Marchetto, arhiepiscop emerit din Italia, PS László Biró, episcop militar din Ungaria, PS Petru Gherghel, episcop de Iaşi, şi PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi. În afara pelerinilor din România, la eveniment vor participa credincioşi şi preoţi din Polonia, Germania, Ungaria, Austria şi Italia.

Părintele Emilian Cătălin, ministru provincial al Fraţilor Minori Conventuali din România, va celebra vineri, la ora 12.00, sfânta liturghie de deschidere a pelerinajului. Predicile de la liturghiile principale vor fi ţinute de preotul Iosif Bisoc, paroh de Buruieneşti.

Pelerinajul pe jos va începe la aproximativ cinci kilometri de Cacica, la ora 12.00. Primirea tinerilor pelerini va avea loc la ora 13.30, iar la ora 18.00, sfânta liturghie celebrată de PS Aurel Percă, animată de tineri şi de persoane consacrate. Privegherea mariană cu lumânări, de la ora 22.00, reprezintă pentru pelerini apogeul ajunului sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. Celebrarea va fi prezidată de PS Petru Gherghel, episcop al Diecezei de Iaşi.

În ziua de hram, sâmbătă, 15 august, se va oficia sfânta liturghie în limba română, la ora 6.00, iar la ora 7.30, sfânta liturghie greco-catolică. Liturghia în limba maghiară va fi prezidată de PS László Biró la ora 8.30, iar liturghiile în limba poloneză şi în limba germană, la 9.15.

În centrul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului este liturghia de hram, celebrată la ora 11.00 de episcopul de Iaşi, care va ţine un cuvânt de învăţătură. ÎPS Agostino Marchetto va avea un mesaj special pentru pelerini la sfârşitul liturghiei.

La liturghie vor participa episcopi şi aproape 100 de preoţi din ţară şi din străinătate. La final, icoana va fi purtată în procesiune în jurul bisericii şi vor fi binecuvântate florile şi obiectele religioase aduse de pelerini.

Comentarii

WORDPRESS: 0