Prima paginăCultural

„Peisajul”, noua expoziție a Muzeului de Artă din Roman

Dimensiune text

Muzeul de Artă din Roman găzduiește o nouă expoziție de pictură cu lucrări din colecția instituției. Expoziția cuprinde 21 de tablouri din ciclul „Peisaje”, realizate de 16 artiști plastici.

 

 

Expoziția cu tablourile aflate în patrimoniul Muzeului de Artă din Roman, donate de-a lungul timpului de artiști plastici care și-au făcut cunoscute lucrările și la Roman, este o modalitate de a face cunoscută publicului romașcan o parte din colecția instituției de cultură. Lucrările prezente în cele două săli de expoziție prezintă peisaje din diverse locuri ale țării, realizate în tehnici de lucru variate. Organizatorii propun vizitatorilor o incursiune prin toate cele patru anotimpuri, în pânze care redau Valea Trotușului, Lunca Tazlăului, Dunărea la Orșova, precum și peisaje din Balta Albă, Argeș și Hunedoara.

Între autorii lucrărilor expuse se numără Mihai Butnaru, Victor Mihăilescu-Craiu, Constantin Georgescu, Costache Horia, Gheorghe Iliescu (Roman), Constantin Marinescu, Anghel Neagu, Afanasie Oprea, Ștefan Pristavu, Adrian Secoșanu și Mihail Simion (Roman). Expoziția poate fi vizitată până la 1 septembrie.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0