Prima paginăSocialPe scurt

Pe scurt

Dimensiune text

Armă deţinută ilegal

Un bărbat de 50 de ani, din comuna Valea Ursului, avea un pistol în casă, deşi nu deţinea un permis de port-armă, aşa cum cere legea. Oamenii legii au descoprit arma în timpul unei activităţi care s-a desfăşurat miercuri, 12 martie. Pistolul a fost ridicat pentru efectuarea expertizei criminalistice balistice, iar bărbat s-a ales cu dosar penal, pentru deţinerea fără drept de arme neletale, din categoria celor supuse autorizării. Activitatea în urma căreia a fost depistat pistolul a făcut parte din zece acţiuni desfăşurate de Insepctoratul de Poliţie Judeţean Neamţ pentru întărirea climatului de siguranţă publică, în cadrul cărora au acţionat 119 poliţişti – 86 din cadrul structurii de ordine publică, 14 din cadrul structurii de poliţie rutieră, 12 din cadrul structurii de investigaţii criminale, şase din cadrul structurii de investigarea fraudelor şi unul din cadrul altor structuri. Au fost făcute şase filtre, au fost controlate 25 unităţi comerciale şi 76 de autovehicule verificate, au fost constatate 12 infracţiuni, dintre care două în flagrant, şi au fost aplicate 188 sancţiuni contravenţionale, totalul amenzilor aplicate fiind de 48.690 lei. Totodată, a fost depistată o persoană urmărită.

Țigări de contrabandă

Miercuri, 12 martie, în jurul orei, 14.30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 9 de Poliţie Rurală Oniceni au oprit în trafic, în localitatea Poienari, un autoturism condus de către un bărbat de 41 ani, care transporta ţigarete marcate fiscal necorespunzător. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile marcate necorespunzător. S-a luat măsura ridicării în vederea confiscării a cantităţii de ţigări menţionate mai sus, în valoare totală de 6.490 lei.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • mandea 7 ani

    nu stiu ce fel de legi au facut parlamentari astea ai nostri, in privinta armelor si munitiilor ca,vedem din ce in ce mai multe cazuri in care se foloseste arma foarte des si nu se mai tine cont nici macar ca se afla intr-un loc public ,unde sunt copii ,femei s.a.m.d,majoritatea gasesc drep scuza sau mai bine zis motiv(am treas in legitima aparare ) si sunt foarte multi dintre cei care detin arme care nu stiu nici macar sa se iscaleasca sau sa citeasca ,atunci cum poate sti cand si cum are dreptul sa faca uz de arma ,fiindca trebuie sa inveti niste regulamente in privinta aceasta,dar la noi vad ca li se da drep de port-arma ,precum si cei cu permisele de conducere ,are permis dar nici nu stie sa scrie ,atunci care sunt vinovatii? nu cei de sus