Pe scurt

Mort de frig în pădure

Un bătrîn de 86 de ani, din satul Crăiești, comuna Bozieni, a murit de frig din cauză că a vrut să aducă acasă cîteva lemne pentru foc.
În ziua de 24 ianuarie, bătrînul a plecat de acasă cu un topor, pentru a aduna lemne. Acesta nu s-a mai întors acasă, iar rudele, îngrijorate, au apelat la polițiștii de la Secția de Poliție Rurală Oniceni. Cîteva zile mai tîrziu, bărbatul a fost găsit mort, în pădure. Corpul acestuia era acoperit de un strat de zăpadă, iar polițiștii cred că a murit de frig. Există posibilitatea ca gerul să-i fi provocat bătrînului un stop cardio-respirator, dar soluția în acest caz va fi dată după ce medicii legiști vor termina de efectuat autopsia cadavrului.

 

 

Au uitat să curețe soba

Marți, 31 ianuarie, la ora 19.50, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman au fost alertați și au intervenit, cu șase subofițeri și o autospecială, pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei locuințe, aparținînd Danielei M., situată satul Izvoare, comuna Bahna. A ars funinginea depusă în interiorul sobei și al coșului de fum, din cauza necurățării acestora. La intervenție a pariticipat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Bahna.

Ceva mai tîrziu, la ora 22.43, pompierii militari romașcani s-au deplasat la un incendiu asemănător cu cel de la Bahna. Aceștia au fost alertați și au intervenit, cu șase subofițeri și o autospecială, pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei locuințe, aparținînd Mariei C., situată localitatea Dulcești. A ars funinginea depusă în interiorul sobei și al coșului de fum, din cauza necurățării acestora. La intervenție a participat și SVSU Dulcești.

 

 

I-a luat foc coșul de fum

Miercuri dimineață, la ora 5.12, Detașamentul de Pompieri Roman a fost alertat și a intervenit, cu șase subofițeri și o autospecială, pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit în podul locuinței lui Alexandru P., din localitatea Poienari. Incendiul a fost cauzat de coșul de fum neizolat termic față de materialele combustibile. A ars acoperișul locuinței, confecționat din asterială lemn și învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ doi metri pătrați. La intervenție a participat și SVSU Poienari.

 

 

A căzut pe gheață

Marți, la ora 9.21, paramedicii romașcani au fost alertați și s-au deplasat în satul Recea, comuna Ion Creangă, pentru a-i acorda primul ajutor calificat Elenei C., în vîrstă de 42 de ani. Pacienta prezenta un traumatism la genunchiul stîng produs prin cădere pe gheață. Echipajul de prim ajutor i-a investigat funcțiile vitale, i-a imobilizat piciorul cu ajutorul atelelor și a transportat-o la spital, pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate.


COMENTARII

WORDPRESS: 0