HomeSocialPe scurt

Pe scurt

Părinţi amendaţi cu 100 de lei pentru că odraslele au furat o căruţă

Duminică, la prânz, o persoană a sesizat poliţiştilor că de pe strada Petrodava, din Roman, a fost furată o căruţă. O patrulă de siguranţă şi ordine publică a început verificările şi a depistat în flagrant, pe strada Fabricii, din Roman, doi minori – de 13 ani şi 11 ani – din Roman, care se aflau în vehiculul cu tracţiune animală raportat ca furat. Căruţa a fost recuperată de la noii „proprietari” şi predată posesorului de drept, un bărbat de 63 de ani, din Horia. Poliţiştii continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, iar părinţii minorilor au fost sancţionaţi contravenţional, cu amendă de 100 de lei, pentru nesupravegherea minorului, conform Legii 61/1991. În cauză urmează a fi înştiinţată Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Neamţ.

Cercetat pentru că a tăiat un copac

Un bărbat de 34 de ani, din Roman, a vrut să facă rost de ceva lemn pentru foc. Pentru că nu a avut bani să plătească o asemenea marfă, s-a gândit să apeleze la bunuri de pe domeniul public. A ochit un plop din zona kartodrom şi l-a tăiat, apoi l-a pus într-o căruţă. Spre ghinionul lui, nu a mai apucat să plece cu căruţa încărcată, deoarece a fost oprit de poliţiştii locali. Aceştia au confiscat căruţa cu tot cu arbore, iar pe bărbat l-au dat pe mâna poliţiştilor de la Poliţia Naţională.

Erau să dea foc la şcoală, dintr-o joacă

Pe 20 septembrie, în jurul orei 17.08, pompierii de la Detaşamentul de Pompieri Roman au intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit în curtea Școlii Generale „Calistrat Hogaş”. Cel mai probabil, joaca copiilor cu focul a dus la aprinderea a 200 kilograme de deşeuri din lemn şi la un risc real de incendiu pentru şcoala de pe strada Mihai Viteazu. Din fericire, intervenţia pompierilor a făcut ca flăcările să nu facă mai multe pagube.

Comentarii

WORDPRESS: 0