Prima paginăSocial

Pavele tactile și semafoare cu sunet pentru siguranța nevăzătorilor

Pavele tactile și semafoare cu sunet pentru siguranța nevăzătorilor

Dimensiune text

 

 

Administrația locală din Roman intenționează ca, în următoarea perioadă, să efectueze o serie de investiții pe străzile principale unde sunt treceri de pietoni, pentru accesibilizarea acestora în cazul persoanelor cu dizabilități. Dacă în ceea ce privește accesul în instituții și zonele private, în ultimii ani s-au montat rampe pentru persoanele aflate în fotolii rulante, acum o atenție deosebită se vrea a se acorda și nevăzătorilor.

„În perioada imediat următoare, noi vom interveni în zona centrală a municipiului Roman, pentru a implementa și acel sistem de pavele tactile, în zona trecerilor de pietoni, pentru nevăzători, astfel încât să existe un avertisment tactil înainte de o trecere de pietoni. De asemenea, vom pune și elemente de sonorizare la trecerile de pietoni semaforizate”, a declarat primarul Lucian Micu.

Rolul marcajelor tactile este de a permite nevăzătorilor să se orienteze într-un spaţiu deschis. Acest tip de marcaj se aplică sub formă de benzi longitudinale şi au un profil special, care permite dirijarea bastonului în direcţia care trebuie urmată.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0