Prima paginăActualitate

Patru persoane trimise în judecată, acuzate că au dat mită unor agenți de poliție rutieră

Patru persoane trimise în judecată, acuzate că au dat mită unor agenți de poliție rutieră

Dimensiune text

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț au finalizat cercetările în patru cauze penale, instrumentate cu sprijinul polițiștilor anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție Neamț, întocmind rechizitorii de trimitere în judecată a patru persoane inculpate pentru săvârșirea unor infracțiuni de dare de mită. Toate cele patru cauze au la bază denunțurile la DGA formulate de agenți de poliție rutieră, a informat marți, 15 decembrie, DGA.

Astfel, în prima situație, procurorul de caz a reținut faptul că, la data de 3 noiembrie 2018, inculpatul a oferit suma de 1.000 de lei unui agent de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț – Poliția orașului Roznov, pentru a nu-și îndeplini în mod corespunzător atribuțiile de serviciu, în sensul de a nu-i întocmi proces verbal de constatare a infracțiunii flagrante de contrabandă.

În cel de-al doilea rechizitoriu, procurorul de caz a reținut faptul că, la data de 7 noiembrie 2019, inculpatul, conducător auto, a oferit suma de 400 de dolari unui echipaj de poliție rutieră format din doi agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț – Poliția orașului Tîrgu Neamț, pentru ca aceștia să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, respectiv să nu-i întocmească dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Citește și:   Amenzi de peste 160.000 de lei aplicate de ITM Neamț în luna august

În cel de-al treilea rechizitoriu, procurorul a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat care, la data de 20 martie 2019, a oferit suma de 800 de lei, cu titlu de mită, unui echipaj alcătuit din doi agenți de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț – Poliția orașului Tîrgu Neamț, pentru ca polițiștii să nu-i întocmească dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Al patrulea rechizitoriu face referire la o faptă penală săvârșită în data de 28 februarie 2019, când inculpatul în cauză a oferit suma de 100 de lei unui agent de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, pentru a nu-și îndeplini în mod corespunzător atribuțiilor de serviciu. În cauză, inculpatul ar fi trebuit să fie sancționat contravențional pentru faptul că depășise limita legală de viteză şi transporta combustibil inflamabil, pe drumurile publice, cu un autotractor ce tracta o semiremorcă, fără a îndeplini condiţiile legale privind siguranţa transportului.

„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, mai precizează comunicatul DGA.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0