HomeRural

Patru fântâni publice asigură apa locuitorilor din Munteni

În lipsa unui sistem centralizat de alimentare cu apă pe raza comunei Văleni, în satul Munteni au fost construite patru fântâni publice.

 

 

Până la construirea acestor fântâni, oamenii au captat apa din subteran cu ajutorul pompelor, deoarece satul Munteni este situat pe malul râului Moldova, unde pânza freatică se află la suprafață. „În satul Munteni, au existat aproape 50 de pompe folosite în comun de toți locuitorii. Oamenii au profitat de acest avantaj și au adus apa în curți”, a declarat Ionel Stoleru, primarul comunei Văleni.

Odată cu înființarea unei balastiere în satul Munteni, apa freatică a scăzut, iar pompele nu au mai putut aduce apa la suprafață. „Utilajele au săpat și pânza freatică a scăzut, ceea ce a făcut ca pompele să-și piardă utilitatea. Ca urmare, am fost nevoiți să construim patru fântâni publice”, a spus primarul comunei Văleni.

Pentru alimentarea cu apă a comunei Văleni, autoritățile locale au întocmit, cu câțiva ani în urmă, un proiect integrat care a inclus modernizarea unor drumuri comunale, construirea unui centru de zi pentru copii și a unui azil pentru bătrâni. „Proiectul nu a întrunit punctajul necesar pentru a primi finanțare, însă nu renunțăm la el. Căutăm surse de finanțare, pentru ca acest proiect să poată fi implementat în comună”, a spus primarul Stoleru.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0