HomeSanatate

Patru decese din cauza gripei

Medicii epidemiologi au intrat în alertă după ce, la nivelul întregii țări, s-au înregistrat patru decese din cauza gripei. La două dintre persoanele decedate a fost confirmată infectarea cu virusul A/H1N1, cunoscut și sub denumirea de virusul gripei porcine.

 

 

Potrivit medicului epidemiolog Roxana Pipirigeanu, șeful Serviciului Epidemiologic din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț, în județ nu s-au înregistrat, până acum, cazuri de gripă, dar, cu certitudine, gripa va ajunge în județ în perioada următoare.

Situația virozelor respiratorii se menține în limitele normale pentru această perioadă. În ultima săptămână s-au înregistrat 189 de cazuri de viroze, din care cinci au avut nevoie de spitalizare, și 80 de cazuri de pneumonii, din care 38 au fost internate. Teama de gripă i-a făcut pe mulți dintre locuitorii județului să apeleze la medicul de familie pentru a se vaccina gratuit împotriva gripei. Până în acest moment, la nivelul întregului județ s-au vaccinat 19.470 de persoane, în vreme ce în stocurile DSP Neamț mai sunt 13.630 de doze. În ultima săptămână, în zona Romanului s-au vaccinat 300 de persoane.

Comentarii

WORDPRESS: 0