Prima paginăActualitateNeamt

Patru câştigători la Loteria Bonurilor Fiscale

Dimensiune text

Patru persoane din Neamţ au depus la Finanţe un bon câştigător la cea de-a doua ediţie a loteriei. La prima ediţie, 313 bonuri au fost respinse, pentru că nu îndeplineau condiţiile cerute de lege, iar 65 de bonuri au fost invalidate, deoarece prezentau suspiciuni de fraudă n prima extragere lunară va fi organizată duminică. 

Până miercuri, 15 iulie, patru persoane din judeţul Neamţ au mers la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) pentru a-şi revendica premiul la Loteria bonurilor, pentru extragerea care a avut loc pe 28 iunie. Se pare că această a doua ediţia a loteriei nu va mai aduce atât de mulţi câştigători cât au fost la prima, deoarece valoarea bonului câştigător este mult mai mare, respectiv 135 de lei, comparativ cu numai 6 lei prima dată. În plus, bonul de această sumă trebuie să fie din data de 23 mai, într-o zi de sâmbătă.

Până în acest moment, două persoane din Roman şi două din Piatra Neamţ au depus, la sediul AJFP, un bon câştigător la Loteria Bonurilor Fiscale.

La extragerea de duminică, 28 iunie, au intrat în cursă bonurile emise în perioada 29 martie – 31 mai 2015. Recent, oficialii au schimbat regulile, aşa că, de acum înainte, vor fi acordate doar 100 de premii la nivel naţional. În situaţia în care, în urma centralizării listei bonurilor fiscale prin care s-au revendicat premiile, se va constata depăşirea numărului maxim de premii stabilit la 100, atunci se va face o nouă loterie, iar din totalul bonurilor valide de pe listă vor fi extrase numai 100 ca fiind câştigătoare.

Fraudă la prima ediţie a loteriei

Ministerul Finanţelor Publice a plătit premiile pentru prima Loterie Fiscală, respectiv câte 56 de lei pentru 17.837 bonuri, după ce a respins 313 cereri care nu îndeplineau condiţiile, iar alte 65 de bonuri au fost invalidate, Fiscul suspectând fraude.

Fondul de premiere alocat extragerii a fost de 1.000.000 lei, iar numărul total de cereri de revendicare înregistrate în vederea încasării premiilor a fost de 18.215. În urma verificărilor preliminare realizate de către administraţiile fiscale, s-a constatat că 313 cereri nu îndeplinesc condiţiile de validare a bonurilor fiscale (de exemplu, informaţiile obligatorii erau ilizibile; documentele în baza cărora erau revendicate premiile nu erau bonuri fiscale). Numărul bonurilor fiscale validate de administraţiile fiscale care au fost luate în considerare la stabilirea valorii unui premiu a fost de 17.902, astfel încât, după împărţirea fondului de premiere la numărul total al bonurilor fiscale câştigătoare revendicate în termen, a rezultat un premiu cu o valoare de 56 lei.

Din cele 17.902 bonuri fiscale validate de către administraţiile fiscale în procedura preliminară, au fost plătite 17.837 de câştiguri, 65 de bonuri fiscale fiind invalidate ca urmare a acţiunilor de control desfăşurate de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, plata câştigurilor aferente fiind suspendată până la soluţionarea plângerii penale. Situaţiile care au creat suspiciuni cu privire la realitatea şi autenticitatea bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor la Loteria bonurilor fiscale sunt grupate generic în: sustragerea rolelor jurnal din aparatele de marcat electronice fiscale sau a unor părţi din acestea (care conţineau datele bonurilor fiscale declarate câştigătoare) şi revendicarea premiilor pe baza acestor înscrisuri; depunerea unor bonuri care au înscrise date ale unui operator economic care nu funcţiona şi era declarat inactiv fiscal dinainte de data emiterii bonului fiscal depus pentru revendicarea premiului; depunerea unor bonuri care au fost emise cu aparate de marcat electronice care nu erau declarate la organele fiscale.

Prima extragere lunară din cadrul Loteriei bonurilor fiscale va fi organizată duminică, 19 iulie, potrivit legislaţiei în vigoare, iar la aceasta participă bonurile emise în luna iunie.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0