Patroni amendați pentru muncă „la negru”

Patroni amendați pentru muncă „la negru”

Dimensiune text

 

În perioada 1 – 30 septembrie, 18 inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamț au efectuat 226 de controale, ocazie cu care s-au constatat 350 de deficiențe în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă și s-au dispus tot atâtea măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate, aplicându-se, totodată, 118 sancțiuni contravenționale, informează ITM Neamț.

În domeniul sănătății și securității în muncă, în luna septembrie au fost realizate 86 de vizite de control și evaluare la unități economice și s-au aplicat 94 de sancțiuni contravenționale. În luna septembrie, la ITM Neamț au fost înregistrate trei accidente de muncă, soldate cu incapacitate temporară de muncă.

În domeniul relațiilor de muncă, în luna septembrie, au fost controlați 140 de agenți economici. Cu prilejul controalelor, au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, pentru încălcări ale Legii nr. 53/2003 modificată și completată și HG nr.500/2011. De asemenea, la 13 angajatori au fost depistate 33 de persoane care desfășurau muncă nedeclarată.

„În baza protocolului de cooperare încheiat de ANAF cu Inspecția Muncii, inspectori antifraudă din cadrul DGAF și inspectori de muncă din cadrul Inspecției Muncii au desfășurat, în perioada 1 august – 22 septembrie, acțiuni de control în domenii ca: alimentație publică, construcții și confecții. În aceste domenii, pe lângă riscurile indisciplinei financiare, respectiv neconformării la declararea și plata obligațiilor fiscale, există și riscuri legate de utilizarea forței de muncă fără forme legale, ori subdeclararea nivelului real de salarizare, risc care se manifestă accentuat în perioada iunie – octombrie. În cadrul acțiunilor de control care s-au derulat împreună cu Direcția Regională Antifraudă Fiscală din ANAF, au fost verificate 30 de societăți, fiind aplicate șapte sancțiuni contravenționale, din care patru amenzi pentru muncă nedeclarată”, informează un comunicat al ITM Neamț.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0