Prima paginăActualitateRural

Păşune arsă „la ambiție”

Dimensiune text

averesti 2Un bărbat din comuna Ion Creangă acuză autorităţile locale de lipsă de implicare. Acesta susţine că i s-a sugerat să nu se implice într-o situaţie care a dus la distrugerea parţială a păşunii din satul Avereşti. „Am reclamat autorităţilor locale că un consătean a adus gunoi pe păşune şi a dat foc la acele deşeuri, iar flăcările s-au extins şi a ars o parte din păşunea satului. Am vorbit cu şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comună, dar şi cu viceprimarul şi nimeni nu a luat nicio măsură, nici măcar nu au venit să vadă despre ce este vorba”, susţine Vasile G.

Acesta afirmă că focul a fost făcut vineri, 28 august, de un bărbat supărat pe reprezentanţii Primăriei. „I s-a spus să-şi facă, pe şanţul din faţa curţii sale, curăţenie, fiindcă şi vecinii lui au făcut. Cred că a fost o ambiţie, fiindcă, după ce a făcut curăţenie, a adus mizeria pe păşune şi i-a dat foc”, a adăugat bărbatul.

Focul a fost stins de mai mulţi localnici, astfel că nu a mai fost nevoie de apel la numărul de urgenţă 112. „Un asemenea comportament trebuie sancţionat. Dacă nimeni nu face nimic acum, putem să ne aşteptăm şi la alte surprize pe viitor. Nici nu avea voie să aducă gunoi pe păşune”, a completat Vasile G.

Citește și:   80 de cazuri noi de infecție COVID-19 în Neamț, 4.441 la nivel național

Reprezentantul Primăriei Ion Creangă care a putut fi contactat a fost chiar primarul. „Nu cunosc despre acest caz, nu mi s-a adus la cunoştinţă, dar mă voi informa”, a spus Petrică Prichici.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ vor veni la Avereşti, pentru un control. „În urma sesizării dumneavoastră, am înştiinţat şeful Inspecţiei de Prevenire din cadrul ISU Neamţ. În zilele următoare, unul dintre inspectorii de prevenire va merge la faţa locului. În funcţie de ceea ce se va găsi acolo, se vor stabili şi măsurile”, a afirmat locotenentul Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0